Vorige

Gemeenteraad Westland verlengt maatwerk voor omgekeerde osmose

Beeld
Vakblad voor de Bloemisterij

Westlandse telers mogen hun apparatuur voor omgekeerde osmose tot 31 december 2025 blijven inzetten. Verlenging van het huidige maatwerk is noodzakelijk.

Bij het bereiden van gietwater door de ontzilting van grondwater met behulp van omgekeerde osmose ontstaat brijn als bijproduct. De gemeente is bevoegd gezag voor het verlenen van maatwerk voor brijnlozingen voor de gietwater-voorziening. Het maatwerk van 103 ondernemers in Westland loopt af op 31 december 2023. Om te voorkomen dat die ondernemers in overtreding zijn totdat het nieuwe beleid van de gemeente in werking treedt, is verlenging van het huidige maatwerk noodzakelijk. Dat is geregeld tijdens de gemeenteraadsvergadering van het Westland op woensdag 13 december. Toen is de ‘Verordening brijnlozingen in bodem Westland 31 december 2023 – 31 december 2025’ aangenomen met 31 stemmen voor en 4 stemmen tegen.

Tijdens de raadsvergadering bleek bij veel partijen begrip voor het standpunt van de gemeente. Provincie Zuid-Holland heeft nieuw brijnbeleid in voorbereiding dat naar verwachting in de loop van 2025 in werking treedt. Westland wil het eigen beleid afstemmen op het provinciale beleid.

Glastuinbouwondernemers worden schriftelijk door de gemeente geïnformeerd over de verordening en hoe zij in aanmerking kunnen komen voor de verlenging. Die werkwijze is daarmee vergelijkbaar met de werkwijze die is gehanteerd bij de eerdere verlenging van het maatwerk tot 31 december 2023.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster