Vorige

Startbijeenkomst voor ’Tulpen boven het Noorzeekanaal’

Gemeenten steunen nieuwe tulpenpromotie

Beeld
Tulpen boven Amsterdam

Noord-Hollandse gemeenten Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Medemblik zetten met KAVB en LTO Noord de schouders onder de promotiecampagne ’Tulpen boven het Noordzeekanaal’. Afgelopen vrijdag 1 maart was de startbijeenkomst ’Toerisme B(l)oeit’ voor de nieuwe campagne bij Kwekerij Siem Munster in Slootdorp.

Initiatiefnemer Marlies Groot was eerder betrokken bij de promotie onder de vlag van de Ontwikkelingsmaatschappij Noord-Holland Noord, maar die organisatie zette een punt achter de promotie-activiteiten omdat het geen kernactiviteit meer is van de maatschappij. „Een aantal ondernemers wilde de samenwerking om de bollenevenementen in de Kop van Noord-Holland te stimuleren niet laten schieten en zocht steun bij gemeenten en die kregen we gelukkig.” De club kijkt nu jaarlijks wat er precies moet gebeuren en hoe daar financiering voor te regelen is.

De organisatie achter tulpenevenementen als Land van Fluwel, Tulpenexcursie en de Poldertuin dragen bij om gezamenlijke promotie samen met de gemeenten mogelijk te maken. In totaal zijn zeven evenementen betrokken. Eerste wapenfeit van de organisatie is de brochure met tulpenevenementen, wandel- en fietsroutes, een camperroute en een winactie om het grootste aaneengesloten bloembollengebied bij toeristen onder de aandacht te brengen. Er is ook een website en de informatie wordt via de socials gedeeld.

Tijdens de startbijeenkomst in Slootdorp deed Gabriëlla Esselbrugge (foto) haar verhaal. Ze is de gangmaker achter de promotie van Giethoorn in binnen- en buitenland en ze zette uiteen hoe je regiopromotie aan kunt pakken. Vervolgens was er een paneldiscussie met onder andere KAVB-voorzitter Jaap Bond over bijvoorbeeld het belang van de tulpensector en samenwerking voor de regio.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster