Vorige

Gegadigden voor The Green House Floriade Expo 2022 gezocht

Beeld
Floriade Expo 2022, Peter van Leth

Floriade Expo 2022 in Almere biedt The Green House van de wereldtuinbouwtentoonstelling te koop aan. In deze bijna 10.000 m2 grote kas presenteerde de tuinbouwsector zich aan het publiek en aan de (inter-)nationale professionals uit de sector.

Op dit moment vraagt Floriade aan geïnteresseerden, in de mogelijkheid de kas te demonteren en elders op te bouwen, om een bod in te dienen. Dit kan tot 1 december. De tentoonstellingskas is door de Bom Groep opgebouwd uit herbruikbare standaard elementen van het Venlokas type. Hierdoor werd een herbestemming van de kas na afloop van de Floriade geborgd. De kas is 14 meter hoog, 170 lang en 60 meter breed.

Greenhouse op Floriade 2022


Het behoort nog steeds tot de mogelijkheden dat Aeres Hogeschool interesse toont om een de kas (gedeeltelijk) over te nemen onder meer voor praktijkruimten voor leerlingen. Deze optie is voor en tijdens opening van Floriade meermaals geopperd, maar nog nooit concreet aan de orde geweest.

Glastuinbouwkas Floriade Venlo

De ’glastuinbouwkas’ op de Floriade in Venlo kreeg dit jaar een nieuwe bestemming en wel op de phloxkwekerij van Jeroen Hogenboom in Roelofarendsveen. Via via kwam Hogenboom op de hoogte van het te koop staan van de kas die op de Floriade in Venlo in 2012 heeft gestaan. Een rekensom leert al snel dat het kopen van de kas goedkoper is dan de bouw van een nieuwe verwerkingsruimte. De kas is deels te gebruiken als verwerkingsruimte en biedt tevens de gelegenheid om het veredelingsprogramma, dat nu in een kas van vader Theo draait, op den duur in de nieuwe kas onder te brengen. De kas met een goothoogte van 6 m herbergt een nieuwe koelcel van 400 m2. De huidige koeloppervlakte van 100 m2 wordt dus aanzienlijk uitgebreid.

Glastuinbouwkas op Floriade Venlo hergebruikt op op de phloxkwekerij van Jeroen Hogenboom in Roelofarendsveen.


„Het is mooi dat een kas als schuur goedkoper uitpakt en geschikt is voor mijn veredelingsprogramma, maar de kas een tweede leven geven spreekt me ook aan. Zo draag ik een steentje bij aan circulair bouwen”, uit Hogenboom. 

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster