Vorige

Fusie Groenland en L&M Groep

Beeld
One Flora Group

Groenland en L&M Groep vormen sinds 28 juni 2022 één organisatie. De naam van de nieuwe organisatie is One Flora Group. De groep heeft een  omzet van ruim €400 miljoen.

One Flora Group speelt in op de schaalvergroting en professionalisering die gaande is in de sierteeltsector. Door gebruik te maken van de sourcing van de L&M Groep en het commerciële netwerk van Groenland wil de groep de sierteeltketen optimaliseren.

De bedrijven binnen One Flora Group leveren bloemen en planten aan retail, groothandel en consumenten over de hele wereld. De groep bestaat uit de bedrijven: Bloominess, Bouquetnet, Celieplant, Direct Flower Solutions, Flowerfactory, FNQ, Greenpackers Bloominess, Greenpackers Bouquetnet, L&M Rijnsburg, Lilies Direct, Spira, VE Bloemengroothandel, Waxed Roses Sensation en Zami. De directie van One Flora Group wordt gevormd door John Celie (CEO), Jan Willem Leeuwenburg (CEO), Lennard Leeuwenburg (COO) en Maarten Ober (CFO).

Omzet

One Flora Group heeft  een omzet van ruim €400 miljoen. Daarmee is ze een van de grootste spelers in de sierteeltsector. Vorige week (week 25) maakten FM Group en Hilverda De Boer bekend te fuseren. FM Group heeft een omzet van €570 miljoen. Hilverda De Boer heeft een omzet van zo’n €200 miljoen. Floral Trade Group zit rond de €400 miljoen. Royal Lemkes had in 2021 een omzet van €309 miljoen. Dutch Flower Group blijft verreweg de grootste bloemen- en plantenhandelaar met een omzet van €2,2 miljard.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster