Vorige

Franka Roenhorst Nederlands Kampioen Floral Art

Beeld
VBW Fotostudio Vlekke - Daisy van den Broek

Maandagavond tijdens de tweede beursdag van Trendz kwam dan eindelijk het verlossende woord van VBW: Franka Roenhorst is de nieuwe Nederlandse kampioen Floral Art. Zij mag voor Nederland deelnemen aan de World Cup Floral Art in 2025 in Den Haag. Franka is zichtbaar blij met deze titel en uitdaging. Tiffany van Lenten werd tweede, Anniek Siegers derde.

Negen finalisten streden om de titel Nederlands Kampioen Floral Art. Naast Franka, Tiffany en Anniek waren dat: Melissa Smedes, Miranda ter Voorde, René van de Biezen, Anneke Douma, Tom Siebers en Bert Evers. Alle bloemisten hebben tijdens de twee beursdagen zes opdrachten gedaan. Twee mochten ze thuis voorbereiden en de andere vier waren verrassingsopdrachten en moesten ze ter plekke uitvoeren. De opdrachten varieerden van bruidswerk tot het maken van een boeket en een steekschuimarrangement.

3 punten verschil

De top-3 lag vrij dicht bij elkaar. Zo werd Anniek Siegers derde met 420,43 punten en behaalde Tiffany van Lenten met 11 punten verschil – 431,50 – de tweede plaats. Winnares Franka Roenhorst had slechts drie punten meer met 434,38 en is daarmee winnaar van de wedstrijd geworden. Ze maakt letterlijk een sprongetje als ze dit hoort. „Het is een droom die uitkomt.”

Franka haalt deze avond niet alleen de eer, ook wordt ze met deze winst de Nederlandse kandidaat tijdens het WK dat in augustus 2025 wordt gehouden in Den Haag. VBW gaat Franka tijdens de voorbereidingen ondersteunen. Ook krijgt ze een geldprijs van 3000 euro van sponsor Oasis en mag Franka contact opnemen met Jodeco Glass om te praten over mogelijkheden om samen te werken.  

Eervol

De jury bestaand uit Mara van den Berg, Jan van Doesburg en Richard Mos beoordeelden de bloemwerken op idee, kleur, compositie en techniek.

Het World Cup Floral Art 2025 is van 26 tot 31 augustus 2025 en vindt plaats in het World Forum in Den Haag. De World Cup is de meest prestigieuze vakwedstrijd. VBW heeft de eer om dat event in 2025 in Nederland te organiseren.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster