Vorige

#flowersforwomeninwar

Vandaag, 8 maart, is het Internationale Vrouwendag. Traditiegetrouw in Oost-Europa een belangrijke bloemendag. Dit jaar is dat heel anders door de oorlog in Oekraïne. Miljoenen vrouwen zijn op de vlucht, zitten in schuilkelders of vechten aan het front. John Elstgeest en Emmeke Vierhout, beiden woonachtig in Oekraïne, komen vandaag in actie met #flowersforwomenin war en roepen op om bloemen te kopen voor alle vrouwen en daarmee de afkeur tegen de oorlog te tonen.

John Elstgeest woont sinds 2016 in Bucha, vlakbij Kiev. Daar runt hij Flower Circus, dat bloemenpromotie verzorgt voor kwekers en veredelaars. Bij de start van de oorlog is hij op stel en sprong uit Oekraïne gevlucht met zijn zoon. Werknemers van Flower Circus zijn nog steeds in de Oekraïne en kunnen het land momenteel niet verlaten. ‘Voor mij zijn bloemen een symbool van hoop en daarom wil ik op deze manier mijn steun uitspreken voor alle vrouwen die ongewild betrokken zijn geraakt bij dit conflict: #flowersforwomeninwar’, aldus John.

Emmeke Vierhout woont al twintig jaar in de Oekraïne samen met haar man Kees Huizinga en hun twee dochters. De familie runt er een grote boerderij, maar door de oorlog is zij met hun dochters nu in Nederland. ‘Internationale Vrouwendag is een belangrijke feestdag die altijd met veel bloemen gevierd wordt. Dat is dit jaar niet het geval en veel vrouwen hebben te lijden van de oorlog. Ze verschuilen zich in bunkers en hun mannen en zonen vechten aan het front. Mijn hart gaat uit naar deze vrouwen die alleen op vrede hopen en daarom zeg ik: #flowersforwomeninwar!’, aldus Emmeke.

Sociale media

De initiatiefnemers roepen iedereen op om op 8 maart (en daarna) bloemen te kopen voor je vrouw, vriendin, moeder, oma, dochter of vrouwelijke collega. ‘Plaats een foto van dat boeket met de hashtag #flowersforwomeninwar op sociale media om te laten zien dat je in actie komt. Wil je nog meer doen? Doneer dan via Giro 555.’

Bron en foto: Flower Circus

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster