Vorige

FloriPEFCR goedgekeurd door Europese Commissie

Beeld
Royal FloraHolland

Welke bloemen en planten zijn beter voor het milieu? Dat is de vraag die steeds meer leeft onder retailers en consumenten zowel in Nederland, als in Europa. Vanuit de sierteeltsector is een initiatief opgezet waarbij met een consortium van partijen, waaronder Royal FloraHolland en Wageningen University & Research, is samengewerkt om Europese rekenregels op te stellen voor het berekenen van de CO2-voetafdruk van sierteeltproducten: de FloriPEFCR. Deze FloriPEFCR is vanaf nu de nieuwe standaardmethode voor het berekenen van milieu-impact.

De FloriPEFCR (Floriculture Product Environmental Footprint Category Rules) zorgt ervoor dat je met behulp van 16 milieu indicatoren de milieu-impact van snijbloemen en potplanten kan berekenen. Dit berekenen gebeurt volgens een door de Europese Commissie erkende Product Environmental Footprint standaard, waaronder FloriPEFCR valt.

Nu de FloriPEFCR door de Europese Commissie is goedgekeurd, kan de sierteeltsector aan het werk om het uiteindelijke doel van de FloriPEFCR te realiseren: op een eenduidige en geverifieerde manier laten zien welke milieu-impact een sierteeltproduct heeft om met dit inzicht de milieu-impact van sierteeltproducten te kunnen verlagen.

Wil je meer weten over de FloriPEFCR? Bloem&Blad sprak in september 2023 met Albert Haasnoot, Programma-manager duurzame ontwikkeling bij Royal FloraHolland, over hoe de FloriPEFCR werkt en over wat de voordelen zijn. Het volledige artikel vind je hier.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster