Vorige

Floralia: botanische kunst door de jaren heen

Beeld
The Board and Trustees of the Royal Botanic Gardens

Bij HL Books is het boek Floralia: botanische kunst door de eeuwen heen verschenen. Voor het boek dook Martyn Rix in de archieven van Kew Gardens en laat hij aan de hand van 250 zeldzame afbeeldingen zien hoe de botanische kunst zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld.

Botanicus Maryn Rix besteedt aandacht aan bekende kunstenaars als Leonardo da Vinci, Pierre-Joseph Redouté en Maria Sibylla Merian, maar hij duikt ook in de schetsboeken van wereldreizigers en natuuronderzoekers die op hun verre reizen de meest exotische bloemen en planten verzamelden. Het levert een schat aan beelden op en zo laat Floralia zien dat de prenten en schilderijen voor de één geliefde verzamelobjecten waren en voor de ander een waardevolle bron van kennis.

Unieke planten

Martyn Rix (1943) is botanicus en redacteur van Curtis’s Botanical Magazine, het langstlopende tijdschrift ter wereld voor botanische illustraties. Hij studeerde in Cambridge en werkte bij de botanische tuinen van de University of Zürich en de RHS Garden Wisley. Hij reisde naar alle uithoeken van de aarde op zoek naar nieuwe en unieke planten en heeft verschillende boeken op zijn naam staan.

Martyn Rix, Floralia – Botanische kunst door de eeuwen heen | Oorspronkelijke titel: The Golden Age of Botanical Art, vertaling: Joost Mulder |  Illustraties The Board and Trustees of the Royal Botanic Gardens | ISBN 978 90 5615 969 6 | gebonden, 256 pagina’s | verkoopprijs € 39,90.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster