Vorige

FloraHolland start landelijk veilen planten na zomer 2022

Royal FloraHolland gaat na de zomer starten met landelijk veilen van planten. Dat betekent dat het totale aanbod van planten in Aalsmeer en Naaldwijk in één veilschema wordt samengevoegd.

Inkopers krijgen in één overzicht toegang tot het volledige assortiment planten van alle kwekers die op Aalsmeer en/of Naaldwijk aanvoeren. Alle kopers kunnen via het gebruikelijke Kopen op Afstand (KOA)-systeem deelnemen aan de veiling. Al langer zien kwekers en kopers dat het plantenaanbod op de klok terugloopt, met impact op de prijsvorming. Door de concentratie van vraag en aanbod van planten van Aalsmeer en Naaldwijk wil de veiling de voorwaarden voor optimale prijsvorming creëren.

Nieuwe starttijd

Er komt een nieuw veilschema met als starttijd 6.30 uur en een beoogde eindtijd van 10.30 uur. Het veilen van planten vindt plaats op vijf concernklokken in plaats van zeven. In het laagseizoen wordt een klok minder gebruikt. Het schouwen blijft mogelijk, maar verandert wel. Inkopers kunnen de producten overigens ook digitaal bekijken via de RFH photo app. Een prominente plek in het veilschema is voorzien voor noviteiten.

Rijnsburg nog niet

Rijnsburg haakt nog niet aan bij landelijk veilen. Volgens de afspraken met de klankbordgroep Lokale Veiling, blijft de lokale klok in Rijnsburg voorlopig in stand. Kwekers van bloemen willen ook graag de stap naar landelijk veilen maken. Dit wordt voorbereid in nauwe samenwerking met het Begeleidingsteam Landelijk Veilen en vertegenwoordigers van de FPC’s.

Bron en foto: Royal FloraHolland

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster