Vorige

FloraHolland opent nieuwe testtuin

Beeld
Royal FloraHolland

Royal FloraHolland heeft een buitenruimte aangelegd om de tuinprestaties van planten te testen. Dat zijn onder andere hybride producten – planten die zowel geschikt zijn voor binnen als buiten – zoals kalanchoe en cyclaam.

De testtuin is aangelegd op de locatie Naaldwijk van Royal FloraHollland, op het bovenste niveau van het parkeerdak van het Strijpgebouw. Het Post Harvest Kenniscentrum van de veiling, dat onderzoek doet naar de kwaliteit en houdbaarheid van bloemen en planten, meet daar of een plant daadwerkelijk goed gedijt buiten en voldoet aan, bijvoorbeeld, een bloeigarantie van een bepaald aantal dagen. Kwekers of kopers die deze dienst afnemen, ontvangen behalve de testresultaten ook advies over hoe ze de nieuw verkregen inzichten kunnen omzetten in kansen. Bijvoorbeeld als basis voor gesprekken met hun (eind)klanten of voor het maken van keuzes over welke rassen te kweken.

Testopstellingen

Koen Zuijderwijk, teammanager Kenniscentrum, ziet een toename van het aantal hybride producten op de markt. Dat zijn planten waarbij de consument kan kiezen om ze binnen of buiten te zetten. „Tegelijkertijd krijgen we vragen van kwekers en kopers of de geclaimde tuinprestaties kloppen. Met testopstellingen in onze nieuwe buitenruimte kunnen we dit meetbaar en zichtbaar maken. Hiermee kunnen we een complete transporttest en winkelsimulatie koppelen aan tuinleven prestaties. Vervolgens delen we de inzichten met de kweker en geven we advies over eventuele aanpassingen.”

Testtuin

De testtuin is afgesloten en alleen op afspraak te bezoeken (Henk Barendse, tel. 0174-632322). Er is ca 150 m2 in gebruik, maar er zijn veel mogelijkheden tot uitbreiding. De ruimte wordt jaarrond gebruikt. In de zomer- en de najaarsperiode ligt de piek, maar als er vraag is, gaan testen zelfs in de winterperiode door.

Op de testlocatie staan momenteel inzendingen van kalanchoë, cyclaam en bolchrysant. De buitenprestaties van hebe zijn recent getest. Royal FloraHolland had al een testterrein in Naaldwijk, maar die werd veel te klein en de ligging was ook niet optimaal.

Andre Lankhaar, FPC-voorzitter Kalanchoë, opent het bovenste niveau van het parkeerdak van het Strijpgebouw in Naaldwijk de testtuin.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster