Vorige

Fleurop introduceert ‘Groen Gekeurd’-boeket

Beeld
Fleurop

Vanaf februari introduceert Fleurop een ‘Groen Gekeurd’-boeket. Het nieuwe boeket bestaat voor 100% uit MPS-A en MPS-A+ gekwalificeerde bloemen, wat een gecontroleerd niveau van duurzaamheid garandeert.

Fleurop is de eerste bloemenbezorgdienst die een boeket aanbiedt dat uitsluitend bestaat uit MPS-A+ en MPS-A gekwalificeerde bloemen. Dit certificaat stelt eisen aan het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, water, energie en afval. 

Anita de Hart, directeur van Fleurop: „Duurzaamheid staat bij Fleurop hoog in het vaandel. Al enige tijd zijn wij bezig met de Barometer Duurzame Bloemist, een onafhankelijk keurmerk dat duurzaam ondernemen aantoont. Sinds begin 2023 zijn alle bij Fleurop aangesloten bloemisten gecertificeerd via dit keurmerk. Met de introductie van dit ‘Groen Gekeurd’-boeket tillen we onze duurzaamheidsinspanningen naar een nog hoger niveau. We willen het zowel consumenten als zakelijke klanten gemakkelijker maken om te kiezen voor de meest duurzame optie.”

Edmund Timm, Manager Commercie, Marketing en Communicatie bij MPS, voegt hieraan toe: „MPS zet zich in voor het verduurzamen van de sierteeltsector door kwekers te ondersteunen met certificatie, datainzichten, footprinting en innovatieve tools. Het MPS-ABC certificaat geeft de wereldwijde standaard aan voor aspecten als gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen en energie. MPS-A+ is het hoogst haalbare niveau binnen deze standaard en wordt gevoerd door de koplopers op het gebied van duurzaamheid in de bloemensector. Wij zijn verheugd dat Fleurop deze stap zet. Dit betekent een extra stimulans voor de verduurzaming van de sierteeltsector.” 

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster