Vorige

Finalisten voor de AIPH International Grower of the Year Awards 2024 zijn bekend

Beeld
AIPH

De International Association of Horticultural Producers (AIPH) heeft de finalisten bekendgemaakt van de International Grower of the Year (IGOTY) Awards 2024. De drie Nederlandse kanshebbers op een Award zijn de kwekerijen Beyond Chrysant, Sjaak van Schie en boomkwekerij Huverba.

In totaal hebben negen kwekers van sier- of boomteeltgewassen van over de hele wereld de finale bereikt. Naast het drietal uit Nederland zijn dat kwekerij Dirk Mermans uit België, Fitoralia uit Spanje, Greenwood Plants uit het Verenigd Koninkrijk en het drietal Guangzhou Flower Research Center, Yunnan Shining Flora en Yunnan Yunxiu Flower uit China.

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een prijsuitreiking op 23 januari 2024 op de vakbeurs IPM Essen. De IGOTY Awards 2024 bestaan uit vier categorieën: Klare planten en bomen, snijbloemen en bollen, jonge planten en duurzaamheid. Eén winnaar wordt tevens gekroond tot de ‘AIPH International Grower of the Year’ en ontvangt de ‘Gouden Roos’.

De awards worden georganiseerd door de International Association of Horticultural Producers (AIPH) in samenwerking met gastsponsor IPM Essen en Founding Partner FloraCulture International (FCI). De International Grower of the Year Award is een wereldwijde onderscheiding voor sierteeltkwekers die uitblinken op het gebied van marktontwikkeling, duurzaamheid, economie, human resource en/of innovatie. Royal FloraHolland is hoofdsponsor. De Nationale Tuinbouw Ondernemersprijs en Royal FloraHolland dragen genomineerden voor de prijs voor.

Internationale jury

Een internationale jury van experts uit de sector, voorgezeten door tuinbouwadviseur Tim Edwards (VK), beoordeelt de inzendingen aan de hand van specifieke criteria met betrekking tot economische prestaties, innovatie, marktinzicht, duurzaamheid en human resources. Juryleden zijn Bernard Oosterom, voormalig AIPH President (Nederland); Jeff Olsen, CEO van Brookdale Treeland Nurseries Ltd en voormalig IGOTY winnaar (Canada); Hiroshi Sakata, President van de Japan Home Garden Association (Japan); Prof. Charlie Hall, Professor aan de Texas A&M University (VS); Clement Tulezi, CEO van de Kenya Flower Council (Kenia); en Elien Pieters, CEO van Gediflora (België).

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster