Vorige

Feest van de Roos viert 100-jarig jubileum

Beeld
Johan Martens

Op de Rozenhof in Lottum vond van 12 tot en met 14 augustus het Feest van de Roos plaats. Honderd jaar geleden werd voor het eerst een festiviteit rondom de roos georganiseerd. Ondanks de hitte bezocht een groot aantal bezoekers het evenement.

In 2018 vond de laatste versie van het Rozenfestival plaats. Dit grootse evenement trok ongeveer 50.000 bezoekers en was succesvol, maar ging ook de draagkracht van vrijwilligers te boven. Met het Feest van de Roos werd gestreefd om het hoge niveau van creativiteit en uitvoering van de diverse rozendecoraties te handhaven.

Onder leiding van arrangeurs Ria Nijssen en Johan Martens en met behulp van bloemisten en kwekers is dit volgens de organisatie gelukt. Arrangeurs als Ilse Rambags, Toos Staaks, Anita van Leeuwen en Pascal Zijlmans verwerkten naar schatting zo’n 50.000 rozenstruiken en -knoppen, alsmede veel andere bloemen en planten in florale objecten verspreid over de Rozenhof. Ook sponsoren hadden zich aan het evenement verbonden, waaronder Bloemisterij Wisse, Smither-Oasis,  FloraZon, Lakei boomkwekerijen, Frank Coenders Rozen en Vd Lugt Lisianthus. Bloemiste en Nederlands Kampioen Bloemsierkunst Diny Holtrop gaf diverse demonstraties.

Roos André Rieu

Op zondag doopte violist en orkestleider André Rieu zijn eigen roos. Rosa ‘André Rieu’ is gecreëerd door Biljana Bozanic-Tanjga van Pheno Geno Roses bv en vermeerderd door Frank Coenders Roses.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster