Vorige

EK Bloemsierkunst in teken van muziek

Beeld
Florint

Achttien deelnemers gaan van 26 tot en met 28 augustus met elkaar de strijd aan tijdens het Europees Kampioenschap Bloemsierkunst. Het event vindt plaats in Katowice in Polen, zonder vertegenwoordiger uit Rusland, maar wel een uit Zuid-Korea. Hanneke Frankema vertegenwoordigt Nederland. Het thema Muziek speelt een belangrijke rol in de opdrachten.

Het EK Bloemsierkunst is vanwege corona al een paar keer verplaatst, maar eind augustus gaat het echt gebeuren. Om de wedstrijd is een vol programma samengesteld met demonstraties van onder andere Klaus Wagener en de arrangeurs van Floral Fundamentals. Ook seminars en shows maken onderdeel uit van het programma, waarin muziek een belangrijke rol speelt. De organisatie is in handen van Florint en de Poolse Bloemistenorganisaties SFP.

Dancing Queen

Opdracht 1 is een tafeldecoratie met als thema ‘Elk leven heeft een soundtrack.’ Voor de tweede opdracht moeten de deelnemers voor 50% gebruikmaken van floral foam van Oasis en het thema is ‘Dans in de regen’. De derde opdracht is het maken met van een boeket in het thema ‘Het leven is als een lied’ en moet geïnspireerd zijn op het nummer Espana Forever van de Poolse rockband Maanam.

Op zaterdag 27 augustus gaan de deelnemers verder met opdracht 4: een lichaamsversiering in het thema ‘Dancing Queen’. De vijfde en zesde opdracht zijn een verrassing en zullen zeker ook in het teken staan van muziek. Het event wordt ’s avonds afgesloten met een grote finale op het podium, waar de laatste zes deelnemers het tegen elkaar zullen opnemen. Alle bloemwerken zijn zondag 28 augustus voor het publiek te bezichtigen, waarna het EK officieel wordt afgesloten.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster