Vorige

Duynplant en Duijn-Hove gaan nauw samenwerken

Beeld
Duynplant

Per 1 januari 2022 werken de kwekerijen Duynplant en Duijn-Hove samen. De twee familiebedrijven, beide met Arie van Duijn als grondlegger, herenigen zich om samen stevig te staan richting de toekomst en continuïteit te waarborgen.

De gezamenlijke geschiedenis van Duynplant en Duijn-Hove in de glastuinbouw stamt al uit 1953. Arie van Duijn begon toen met het telen van bloemkool, sla en tomaten aan de Tuinstraat in De Lier. Na verhuizing naar de Crezeelaan in De Lier namen zonen Martin en Ful het bedrijf in 1986 over van hun vader Arie.

In 1992 besloten beide broers in goed overleg om apart van elkaar verder te gaan. Martin begon Duynplant, dat tegenwoordig 3,5 ha met zamioculcas omvat op een locatie in Honselersdijk en in De Lier is een kas van 0,7 ha voor groene planten zoals cordyline en aglaonema.

Broer Ful ging verder onder de naam Duijn-Hove. Inmiddels is bij Duijn-Hove alweer de derde generatie aan zet: Alex, Hugo en Guido van Duijn. Deze kwekerij bestaat uit bestaat uit twee locaties. In Maasdijk telen ze diverse groene planten op een oppervlakte van 2,4 ha. In Maasdijk staat de kas van 3 ha waarin op twee teeltlagen phalaenopsis wordt gekweekt.

Samen sterk de toekomst tegemoet

Per 1 januari 2022 gaan de bedrijven, beide lid van Decorum Plants & Flowers, intensief samenwerken. Elkaars sterkste kanten benutten en dingen stap voor stap samenbrengen. Door de gezamenlijke oorsprong hebben de twee bedrijven al een sterke band. Het assortiment, de werkwijze en klantenkring sluiten goed op elkaar aan. Beide bedrijven stellen hoge eisen aan de kwaliteit van hun producten. „We importeren en kweken beiden een breed pakket aan groene planten en willen constant blijven innoveren met nieuwe producten. Door samen te werken kunnen we meer kennis uitwisselen,” vertelt Alex van Duijn-Hove. Zijn oom Martin vult aan: „Alex, Hugo en Guido zien de toekomst en de markt op dezelfde manier als mij. Daardoor hebben we een goede klik en is samenwerken een goede en logische volgende stap. Samen kunnen we de verkoop professionaliseren en het assortiment uitbreiden.”

Vlnr: Mart van Duijn, Ful van Duijn en zijn zoons Alex, Hugo en Guido

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster