Vorige

‘Duurzame Barometer’ registreert 400e bloemist

Afgelopen week heeft de 400e bloemist zich gecertificeerd voor de Barometer Duurzame Bloemist. Een nieuwe mijlpaal voor het onafhankelijke keurmerk, ontwikkeld door SMK (Stichting Milieukeur). Met de Barometer Duurzame Bloemist tonen bloemisten aan dat zij hun bedrijfsvoering verduurzamen en maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen.

Het keurmerk maakt een groei van 150% door ten opzichte van januari 2021. Bloemisten kunnen een bronzen, zilveren of gouden certificaat van de Barometer Duurzame Bloemist ontvangen, afhankelijk van hun inkooppercentage duurzamere bloemen, planten en snijgroen en de overige score aan keuzemaatregelen. In totaal hebben 66 bloemisten het gouden certificaat, 277 zilver en 57 brons.

Bijna alle bloemisten die zijn aangesloten bij Fleurop zijn gecertificeerd. Ook Duurzame Bloemisten Groep, FloraNL en VBW stimuleren de Barometer. Met name in de regio’s Midden- en Zuidoost-Brabant, Haaglanden en Utrecht zijn aantoonbare duurzamere bloemen te koop.

Ketenbreed

De groeiende groep van gecertificeerde bloemisten creëert volgens SMK steeds meer vraag naar duurzamere bloemen en planten. Dat stimuleert verduurzaming van de teelt. ‘Ook de registratie van die duurzamere producten krijgen veilingen en tussenhandel steeds beter voor elkaar. Die registratie is noodzakelijk voor bloemisten, omdat zij daarmee kunnen aantonen dat zij duurzamere producten hebben ingekocht.’

Bron en foto: SMK

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster