Vorige

Dutch Lily Days: ‘Intensieve samenwerking’

Beeld
Hans van der Lee

Oud-schaatsprofessional Irene Schouten was tijdens de opening van de Dutch Lily Days op 4 juni bij Zabo Plant in ‘t Zand en volgens de organisatie had zij het vermogen om te kunnen verrassen als het echt nodig is tijdens haar schaatscarrière. ’Het lelievak neemt daar een voorbeeld aan. Er is een optimaal klimaat en een intensieve samenwerking op alle vlakken nodig, maar ook inzet, inzicht en inhoud’, blikt de organisatie terug.

Met de proefopplantingen werd gezorgd voor inzicht in de kwaliteit en eigenschappen van een groot aantal lelievariëteiten van 4 tot en met 7 juni. Ook werd er door de bezoekers gesproken over de kansen en mogelijkheden van duurzame lelieteelt. Schaatsster Schouten blijkt een voorbeeld voor de leliesector. ’Om optimaal te kunnen floreren is een optimaal klimaat en een intensieve samenwerking op alle vlakken nodig, maar ook inzet, inzicht en inhoud’, aldus de organisatie.

Tijdens de Dutch Lily Days werd de nieuwe lelieserie
’Butterfly’ van Laan Flora Facilities gepresenteerd.

Kennis en inspiratie

Dit jaar is de opening van de Dutch Lily Days voor de tweede keer gecombineerd met de leliedag van Royal FloraHolland. Zij lanceerden dit jaar een nieuwe promotiecampagne voor de lelie.

De bezoekers uit binnen- en buitenland konden dit jaar weer een week lang inspiratie en kennis vergaren in de wereld van de lelie. Ze konden dertien Nederlandse lelieveredelaars en -exporteurs bezoeken om belangrijke spelers te ontmoeten en ermee te sparren over het vak.

Dertien Deelnemers

Dit waren de deelnemers aan de Dutch Lily Days 2024: P. Aker, Boots Flowerbulbs, Van den Bos Flowerbulbs, Bot Flowerbulbs, De Jong Lelies Holland, Lily Company, Onings Holland Flowerbulbs, C. Steenvoorden, Gebr. Vletter & Den Haan, VWS Flowerbulbs, World Breeding, Zabo Plant en Royal Van Zanten Flowerbulbs.

Lees Greenity 173: Druk op lelies merkbaar…

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster