Vorige

Dutch Flower Foundation doneert opnieuw aan Afriflora Sher ziekenhuis

De Dutch Flower Foundation heeft €10.000,- gedoneerd aan het ziekenhuis van Afriflora Sher in Ethiopië. Dat geld is bedoeld om een digitale module om röntgenfoto’s te ontwikkelen. Met een eerdere schenking in 2020 is in het ziekenhuis nieuwe röntgenapparaat gerealiseerd.

De schenking is gesteund door de directies van Dutch Flower Group bedrijven The Floral Connection en Van Dijk Flora. De materialen om röntgenfoto’s te ontwikkelen zijn niet of nauwelijks verkrijgbaar in Ethiopië. Door de investering in de digitale module is handmatig ontwikkelen niet meer nodig en kunnen de artsen sneller en makkelijker hun werk doen. In het Sher-ziekenhuis in Ziway, dat functioneert als een streekziekenhuis, worden jaarlijks ruim 100.000 patiënten behandeld. Bij rozenkwekerij Afriflora Sher werken dagelijks 13.000 mensen op ruim 500 hectare.

Lange termijn

De bijdrage voor nieuwe röntgenapparatuur in het Sher-ziekenhuis van Afriflora Sher in Ethiopië betrof in 2020 50.000 US$. Voor het realiseren van de digitale module is €10.000,- geschonken. De Dutch Flower Foundation ondersteunt jaarlijks zo’n 50 projecten. De meeste hiervan zijn op aanvraag van medewerkers of zakelijke relaties van Dutch Flower Group bedrijven. De aanvragen variëren van een bijdrage van een sponsorloop tot een meerjarige projectsamenwerking. Marcel Zandvliet, voorzitter van Dutch Flower Foundation (DFF): „We zijn actief in binnen- en buitenland. Het streven is om komende jaren vooral de grotere langetermijnprojecten te ondersteunen. Het ziekenhuisproject in Ethiopië is daar een goed voorbeeld van. Het moet gaan om activiteiten waar onze bedrijven en de partijen waar we mee samenwerken bij betrokken zijn.” Meer info over DFF via deze link of info@dutchflowerfoundation.com

Het bedrag is tijdens de Trade Fair in Aalsmeer symbolisch overhandigd aan mevrouw Lulit Tadele Demissie, Director of Sher Ethiopia PLC. Verder op de foto van links naar rechts: Hans van Ree (CEO The Floral Connection), Stefan Verhoeff (Algemeen directeur Van Dijk Flora), Cees De Greve (CEO Afriflora) en Marcel Zandvliet (voorzitter Dutch Flower Foundation). (foto: Fotomel.nl/Melinda-lou van der Linde)

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster