Vorige

DJ Hardwell doopt eigen tulp op Nationale Tulpendag

Beeld
TPN/VidiPhoto

Op zaterdag 20 januari, tijdens Nationale Tulpendag, heeft DJ Hardwell vlak voor de officiële opening van het nieuwe tulpenseizoen zijn eigen tulp gedoopt. Tulipa ‘Hardwell’, zoals de botanische naam luidt, heeft een rode bloem met een gele gefranjerde rand en een stevige steel met een strak groen blad.  

Hardwell: „Ik vind het een geweldige eer om een tulp naar mij vernoemd te krijgen. De bloem is onlosmakelijk verbonden met ons land en staat symbool voor vrolijkheid, positieve energie en verbinding. Daarnaast heeft de tulp de natuurlijke eigenschap om te bewegen in de vaas. Dat is een prachtige match met mijn shows en muziek waarbij ik positieve energie op de dansvloer wil overbrengen. Ik hoop dan ook dat de nieuwe Hardwell-tulp herinnert aan de verbindende kracht van muziek en onvergetelijke momenten op de dansvloer.”

Dansen in de vaas

Het thema van Nationale Tulpendag 2024 was Let’s Dance. TPN-voorzitter Arjan Smit: „Het is voor ons een goede aanleiding om een eerbetoon te brengen aan Hardwell met een eigen tulp. Hij is een van de populairste DJ’s ter wereld en zijn shows staan, net als de tulp, bol van energie. Tulpen hebben zelfs de eigenschap om een beetje te ‘dansen’ in de vaas. Ze groeien namelijk een stukje door en elke bloem draait in de richting die hij wil.”

Tulipa ‘Hardwell’ is veredeld door Vertuco uit Oude Niedorp en voortgekomen uit een kruising van Tulipa ‘Pacific Pearl’ en Tulipa ‘Kensington’. Het veredelingsproces is in 1985 begonnen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster