Vorige

Dit zijn de Gold Medal winnaars van Fleuroselect

Fleuroselect heeft donderdag 27 januari de Gold Medal winnaars voor 2023 bekendgemaakt. Alle winnaars scoorden uitstekend op het gebied van innovatie, schoonheid en tuinprestatie. De winnaars zijn een Helenium, Helianthus, Rudbeckia en Verbena.

Helenium autumnale HayDay Golden Bicolor van Syngenta Flowers

HayDay Golden Bicolor is de eerste Helenium autumnale uit stek die van nature geschikt is voor de teelt in potten. De dichte vertakking resulteert in massa’s bloemen die bestuivers en andere nuttige insecten aantrekken. De fel goudgele bloemen met rode onderkant verschijnen van de zomer tot de eerste nachtvorst in het najaar. HayDay Golden Bicolor is van nature compact en niet alleen geschikt voor grotere perken en de groenvoorziening, maar ook voor bakken op het terras en kleinere borders.

Helianthus annuus Lemon Cutie van SeedSense

Helianthus annuus Lemon Cutie is niet alleen een laagblijvend ras met meerdere takken, maar heeft ook halfgevulde, citroenkleurige bloemen. Lemon Cutie is ideaal voor het stedelijke gebied zoals smalle stroken langs trottoirs en fietspaden, op balkons of in bakken.

Rudbeckia fulgida var. Sullivantii Goldblitz van PanAmerican Seed

Rudbeckia fulgida var. sullivantii Goldblitz komt later in het seizoen niet alleen het best tot zijn recht in grote potten of borders, maar leent zich ook goed voor de aanleg van grotere perken en de groenvoorziening. De goudgele bloemen met een donker hart trekken bijen en vlinders aan. Ook fleuren ze in een vaas het huis op.

Verbena bonariensis Vanity van Hemert & Co

Verbena bonariensis Vanity is met zijn kortere stelen duidelijk compacter dan bestaande rassen. De dichtbezette bloemschermen hebben tevens een intensere paarsblauwe kleur en de planten bloeien van het midden van de zomer tot de eerste nachtvorst. Vanity biedt een lang bloeiseizoen, trekt bijen en vlinders aan en verspreidt ‘s ochtends vroeg en in de avond een subtiele geur.

Bron en foto’s: Fleuroselect

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster