Vorige

Directeur Siemerink verlaat Keukenhof

Bart Siemerink, directeur Keukenhof, gaat na ruim tien jaar weg bij Keukenhof in Lisse. Hij vindt het tijd voor een nieuwe uitdaging, zo meldt Siemerink zelf in een bericht.

Siemerink (54) is per 1 oktober officieel geen directeur meer. Hij geeft aan zeker nog enkele maanden beschikbaar te blijven om lopende dossiers over te dragen voor zover dat nodig is. „Om zo op een goede manier het stokje over te dragen.” Na 1 oktober wordt zijn functie voorlopig waargenomen door het team van Keukenhof.

Elf seizoenen Keukenhof

Sinds september 2012 is Bart Siemerink directeur van Keukenhof. Daarvoor zat hij één jaar in het bestuur en was als facility manager bij Royal FloraHolland verantwoordelijk voor het vastgoed van de veiling. Onder zijn leiding maakte Keukenhof een sterke groei door. De bezoekersaantallen namen toe, tot het record van 1,5 miljoen bezoekers in 2019, de 70e editie van Keukenhof. De toeristen komen uit zo’n honderd landen en jaarlijks waarderen ze hun bezoek met cijfers rond de 9,0. Ook op diverse social media kanalen groeit de belangstelling voor het park in Lisse. De bloementuin en het landgoed werden afgelopen jaren samengevoegd en een nieuw entreegebouw werd in gebruik genomen.

Hectische jaren

Siemerink spreekt over 10 hectische jaren, met onder andere twee coronajaren waarin Keukenhof niet of beperkt open mocht. „Maar die coronaperiode hebben we goed doorstaan.” De rol die Keukenhof vervult in regionale discussies en ondersteuning van de sector is volgens hem uitgebreid. „Daarmee is dit voor mij een goed moment. Nu is het tijd om het stokje over te dragen. Het is een hele mooie tijd geweest. Ik ga nu even afstand nemen en daarna op zoek naar een nieuwe, passende uitdaging.”

Het bestuur van de eigendomsstichting van Keukenhof (Stichting Graaf Carel van Lynden) zorgt voor de opvolger van Siemerink. Stichting Graaf Carel van Lynden is enig aandeelhouder van Keukenhof BV, die verantwoordelijk is voor het beheer en de exploitatie van het landgoed en de bloemententoonstelling.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster