Vorige

Delphy Groep blijft zelfstandig

Tekst
Beeld
Delphy


Delphy Groep heeft besloten het proces van overname door AgriFORCE Growing Systems per 1 juni volledig te beëindigen. De overname door het beursgenoteerde AgTech-bedrijf uit Canada werd februari 2022 aangekondigd.


De aandeelhouders van Delphy Groep hebben geconcludeerd dat de samenwerking niet brengt wat ervan verwacht werd. „De Delphy strategie richting 2025 is altijd leidend geweest bij dit overname proces. We komen tot de conclusie dat overname door Agriforce onvoldoende bijdraagt om onze strategie verder te ontwikkelen”, aldus Jacco van der Wekken, CEO van de Delphy Groep.

Hij constateerde tevens dat de onafhankelijk positie van het advies- en onderzoeksbedrijf ter discussie kwam de afgelopen periode, net als budgetten voor investeringen. „De wereld is afgelopen jaar flink veranderd en dat heeft ook gevolgen voor de kapitaalmarkt. Agriforce is onderdeel van een beursgenoteerd concern en koerst daarom veel meer dan wij op de korte termijn. Dat ging botsen in de loop van het overnameproces.”

Een gezamenlijk speerpunt van Delphy en AgriFORCE Growing Systems was het oprichten van een onderzoekscentrum voor de plantaardige sectoren in Noord-Amerika. Delphy zet dat nu zelfstandig voort. Er is nog geen schop in de grond gezet, maar er zijn wel concrete plannen. „De realisatie zal sneller gaan dan samen met Agriforce,” aldus Van der Wekken.

Solide basis

Het AG-techbedrijf uit Canada kwam destijds naar Delphy met het verzoek om een overname. Van der Wekken snapt waarom. „We hebben als Delphy Groep een consistente groei in de markt met goede financiële resultaten laten zien. Daarmee hebben we een solide basis gelegd voor de doorgaande ontwikkeling van Delphy Groep. We geven die ontwikkeling nu op eigen kracht zelf verder vorm.”
Van der Wekken sluit niet uit dat er in de toekomst wordt samengewerkt met partners om Delphy, op basis van de strategie, verder uit te bouwen. Hij voorziet voor het advies- en onderzoeksbedrijf een sterke groei in de komende jaren. „Er is wereldwijd een grote vraag naar de praktische kennis die wij met onze partners ontwikkelen en implementeren. Hierbij spelen consultancy, digitalisering, onderzoek & innovatie, internationalisering, trainingen en projecten een leidende rol. “

Verklaring

AgriFORCE Growing Systems was niet bereikbaar voor commentaar. Het AgTech-bedrijf uit Canada komt vanmiddag met een verklaring. Voor de overname zou dat bedrijf ruim 25 miljoen euro betalen via een combinatie van contanten en aandelen. De aandeelhouders van Delphy kregen dan een belang in AgriFORCE. Over de financiële kant van de afgeketste samenwerking worden geen mededelingen gedaan.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster