Vorige

Definitief einde aan bloemen voor de paus

Beeld
Paul Deckers

Er komt een definitief einde aan de bloemversieringen op het Sint-Pietersplein in Rome met Pasen. Covid19 heeft de nieuwe sponsoren van bloemen voor de paus doen besluiten af te zien van de eerder toegezegde sponsoring van het project, meldt projectleider Paul Deckers.

„Ik ben dankbaar dat wij jarenlang de mogelijkheid hebben gehad de Nederlandse bloemsierkunst en sierteelt op een internationaal platform te mogen presenteren. Dat ik van Paus Franciscus in 2015 de Pauselijke onderscheiding ‘Bene Merenti’ mocht ontvangen is voor mij de kroon op mijn werk. Zowel Paus Johannes Paulus II, Paus Benedictus XVI én Paus Franciscus spraken hun dank uit voor de bloemen uit Nederland. Dit compliment is uniek en van bijzonder grote waarde”, vertelt Floraal vormgever Deckers. 

Deckers was betrokken sinds 1988. In 2015 nam hij het stokje over van de gebroeders Van der Voort die in 1985 het project startten. In 2020 en 2021 kon het project Bloemen voor de paus al geen doorgang vinden vanwege Covid. Doordat sponsoren afhaken komt er een eind aan de jaarlijkse traditie om het Sint-Pietersplein te versieren met bloemen tijdens de toespraak van de paus met Pasen.

Overigens is het einde misschien toch niet helemaal definitief. Priester Antoine Bodar, rector van de Friezenkerk in Rome, noemt de ’bloemengeste’ te bijzonder om ermee te stoppen. Volgens hem is er overleg met diverse sponsors in Nederland om de versiering op het Sint-Pietersplein dit jaar toch te laten doorgaan.

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster