Vorige

Definitief einde aan ‘Bedankt voor de bloemen’

Een meer dan 35-jarige traditie komt aan haar einde. Op het Sint Pietersplein in Rome zullen met Pasen niet langer Nederlandse bloemversieringen te zien zijn. Vanwege de al bijna twee jaar durende coronapandemie haken sponsoren af, meldt hoofdarrangeur Paul Deckers op zijn facebookpagina.

‘De gevolgen van Covid19 zijn voor alle nationale en internationale evenementen enorm. Ook Nederlands meest bekende internationale bloemenproject, de florale aankleding op het Sint Pietersplein in Rome met Pasen, is in 2020 en 2021 niet gerealiseerd vanwege de pandemie. Covid19 heeft de nieuwe sponsoren van de bloemen voor de paus helaas doen besluiten af te zien van de eerder toegezegde sponsoring van het project’, aldus de floraal vormgever uit Posterholt.

Floraal vormgever Paul Deckers is sinds 1988 betrokken bij het project en sinds 2015 verantwoordelijk voor de hele organisatie en realisatie van de bloemversiering op het Sint Pietersplein. Het project werd geïnitieerd door de gebroeders Van der Voort in 1985 en is bekend van de befaamde spreuk van de paus aan het eind van zijn toespraak met Pasen: ‘Bedankt voor de bloemen’.

Dankbaar

‘De realisatie van de jaarlijkse bloemversiering, samen met mijn fantastische team, alle betrokken partijen en kwekers, heb ik altijd als een voorrecht en eer gezien. Ik ben dankbaar dat wij jarenlang de mogelijkheid hebben gehad de Nederlandse bloemsierkunst en sierteelt op een internationaal platform te mogen presenteren. Dat ik van Paus Franciscus in 2015 de Pauselijke onderscheiding ‘Bene Merenti’ mocht ontvangen is voor mij de kroon op mijn werk. Zowel Paus Johannes Paulus II, Paus Benedictus XVI én Paus Franciscus spraken hun dank uit voor de bloemen uit Nederland. Dit compliment is uniek en van bijzonder grote waarde’, aldus de hoofdarrangeur.

Bron en foto: Paul Deckers 

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster