Vorige

’De overstap naar succulenten begon per toeval’

Raël Duijvestijn is per 1 januari 2022 eigenaar van de Handelskwekerij Lock. Per toeval kwam hij zo’n twee jaar geleden in gesprek met Peter Lock die opvolging van zijn bedrijf zocht. De teelt en verkoop van die succulentenkwekerij gebeurt sinds kort al vanaf zijn bedrijf in Honselersdijk.

De afgekondigde lockdown op zaterdag 18 december verstoort de handel niet veel, zegt Duijvestijn. „Nederland is geen grote afzetmarkt voor ons bedrijf. Exporteurs blijven gelukkig nog volop afnemen. Ze zijn vanwege de onzekerheden rond corona alleen voorzichtiger met de orders voor de lange termijn.”

De nieuwe locatie van Handelskwekerij Lock meet 1 hectare; de kas van Raël Duijvestijn. Dat is zo’n 0,8 ha kleiner dan de vorige, de kas van Peter Lock in ‘s-Gravenzande. Via inkoop en samenwerking met collega’s kan het volume handel op peil blijven, verwacht Duijvestijn. Hij heeft zin in de nieuwe uitdaging. Geen bloeiende planten maar succulenten op de kwekerij.

Het verhuizen van de planten begon eind november. De klus werd ingeschat op 44 ritjes met de eigen vrachtwagen. Per vracht 23 volle denen. Het liep volgens planning. Vrijdag 17 december kwam de hele handelsvoorraad succulenten van Handelskwekerij Lock van ’s-Gravenzande naar de kwekerij van Duijvestijn in Honselersdijk. De rest van de planten was de weken daarvoor verhuisd.

Bedrijfsscan Raël Duijvestijn Handelskwekerij Lock succulenten
De kas in Honselersdijk is bijna vol met succulenten. Het merendeel van de planten maakt het bedrijf zelf. De rest wordt verkocht als stek of klare plant. (Foto: Hans Neefjes)

Lees meer over Raël Duijvestijn en zijn overstap naar succulenten in de Bedrijfsscan van Vakblad voor de Bloemisterij 51/52. Of klik hier.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster