Vorige

Opening Lentetuin Breezand

De Goede wint Gouden Bolbloem

Beeld
AP Fotografie

De 41ste editie van de Lentetuin Breezand is woensdagavond geopend door directeur Jeroen Duyster van Keukenhof. De Goede Bloembollen kreeg na opening de Gouden Bolbloem voor de inzending met de combinatie Iris Reticulata ‘J.S. Dijt’, Corydalis ‘Beth Evens’ en Frittelaria Meleagris ‘Alba’.

Ex-voorzitter Marieke van Lierop vatte tijdens de opening samen hoe alle vernieuwingen en veranderingen in deze eerste editie van de Lentetuin na corona tot stand zijn gekomen en ze liet ook het proces waar alle betrokkenen mee te maken hebben gehad niet onbesproken. Het was volgens Van Lierop een spannend en intensief jaar en tijdens de officiële opening heerste volgens haar dan ook een gevoel van trots. Met onder meer selfieplekken, de kas van de studenten van Vonk, een speurtocht voor kinderen, een braderie en livemuziek is de Lentetuin gevarieerder dan ooit. Van Lierop met een knipoog: “De Lentetuin is een soort Lowlands, waardoor alle verschillende activiteiten en bezienswaardigheden er voor eenieder iets te beleven valt.”

De voorzittershamer is officieel overgedragen aan Dennis Burger, die al sinds juli van afgelopen jaar de kar trekt samen met voorzitter Ted Beelen van de Expo. Beelen: “In verband met de pandemie zijn alle scenario’s gepasseerd de afgelopen jaren, zoals afgeslankte versies met verplichte mondkapjes en anderhalve meter afstand. Alle inspanningen mondde twee jaar lang tevergeefs uit in een afgelasting. Om dán weer op te starten met het bestuur en alle betrokkenen is een behoorlijke uitdaging.”

De verbinding tussen consument en vakgebied is volgens de organisatoren een van de belangrijkste pijlers van de Lentetuin Breezand. Het moet een plek zijn waar de bloembollensector passie en trots kan uitdragen. Inzender Sjaak van den Berg van bloembollenbedrijf Boltha: “Wij hebben als kwekers zelf ook een rol in de maatschappelijke discussie en moeten dat niet alleen overlaten aan onze belangenbehartigers. De Lentetuin Breezand is het visitekaartje van onze sector, hier kunnen we het gesprek aangaan en laten zien dat we als vakgebied heel hard werken aan een duurzame toekomst.” Keukenhofdirecteur Duyster vult aan: “Laten zien wat de bloembollensector in huis heeft, is ook van waaruit Keukenhof is begonnen. Met de samenwerking kunnen wij elkaar versterken.”

Gouden bolbloem

De Gouden Bolbloem ging dit jaar naar De Goede Bloembollen met de combinatie Iris Reticulata ‘J.S. Dijt’, Corydalis ‘Beth Evens’ en Frittelaria Meleagris ‘Alba’. Burgemeester Rian van Dam van gemeente Hollands Kroon reikte de prijs uit. Met lof van de jury blonk de inzending van De Goede uit in kwaliteit en uniformiteit. “We zijn zeer verrast. Wij doen al heel lang mee, maar kwamen niet altijd in aanmerking voor het winnen van de Gouden Bolbloem zonder een narcis en tulp. De opzet is iets gewijzigd en om dan te winnen is natuurlijk heel erg leuk,” aldus een trotse vader Marcel, zoon Cor de Goede en broeier Kees Hertogh (midden op de foto).

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster