Vorige

CZAV en CAV Wieringermeer mogen fuseren

De coöperaties CZAV en CAV  mogen fuseren. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vorige week besloten. Er blijft na de fusie voldoende concurrentie over, zo stelt de mededingingsautoriteit vast.

CZAV bedient bedrijven in de sectoren: akkerbouw, vollegrondsgroenteteelt, fruitteelt, veehouderij en tuinbouw. Het bedrijf is actief op het gebied van de in- en verkoop en opslag van granen en als toeleverancier aan producenten van primaire landbouwproducten, loonwerkers en andere toeleveranciers van onder andere: gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, zaaizaad en pootgoed en motorbrandstoffen en bedrijfsartikelen. CZAV is vooral actief in Zuid-Nederland.

CAV Agrotheek is onderdeel van CAV de Wieringermeer. CAV Agrotheek is actief op het gebied van de in- en verkoop en opslag van granen. Ook is ze toeleverancier van onder andere  gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, veevoeders en zaaizaden (met name graszaad). Tevens is CAV Agrotheek leverancier van bloembollen- en boomkluitnetten. Ook CAV Agrotheek is actief in de sectoren waar CZAV ook in zit, maar zij bedienen daarnaast ook de bloembollensector, boomkwekerij, vaste planten, openbaar groen en golf & sport.

Op het besluit kan nog binnen 6 weken bij ACM gereageerd worden door belanghebbenden die vinden dat hun belangen door dit besluit worden geschaad.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster