Vorige

Cymbidium grootbloemig ‘Cobra’ wint Floriade Excellent Award

Beeld
Fotolinie Almere

Zaterdag 30 april was de tweede prijsuitreiking van de in totaal circa veertig productcompetities op de Floriade Expo 2022. Cymbidium grootbloemig ‘Cobra’ sleepte de Floriade Excellent Award in de wacht.

De Floriade Excellent Award is bedoeld voor het meest opvallende productinzending per competitiedag. De jury koos voor cymbidium grootbloemig ‘Cobra’ van Special Orchids uit Bergschenhoek. Het juryrapport over dit product sprak van een unieke kleurschakering in de bloem met zeer uniforme bloemen en een goede takbezetting

Prijswinnaar Floriade Award – Special Orchids uit Bergenschenhoek

De tweede competitiedag betrof de productgroepen chrysant tros & santini, snijcymbidium en bloeiende kamerplanten overig. In totaal waren er 98 inzendingen. Wederom waren er naast binnenlandse inzendingen ook weer inzendingen uit Japan.  

De eerste prijs van de productgroep chrysant tros & santini viel ten deel aan kwekerij Gommans uit Egchel met hun Chrysanthemum (Indicum Grp) tros ‘Saba’ met een score van 9.73. 

De eerste prijs van de productgroep snijcymbidium was met een score van 9.33 voor Special Orchids uit Bergschenhoek met cymbidium grootbloemig ‘Cobra’. 

De eerste prijs van de productgroep bloeiende kamerplanten overig was voor Richplant uit Naaldwijk. Zij kregen voor  curcuma alismatifolia ‘Siam Splash’ een 9.28.

De beoordeling van de producten vond plaats door een vakjury, die is samengesteld uit personen met verschillende achtergronden in de keten: van productie tot afzet. 

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster