Vorige

Ctgb komt uitleg geven in Drenthe

Tekst
Beeld
Jacob Melissen

Op woensdag 13 maart houdt provincie Drenthe een informatiebijeenkomst over gewasbeschermingsmiddelen en biociden. Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) komt dan om te vertellen hoe zij de toelatingsbeoordeling van middelen uitvoert.

De informatiebijeenkomst is in het provinciehuis in Assen. De bijeenkomst is er gekomen op voorstel van Jetta Klijnsma, Commissaris van de Koning in Drenthe die twee jaar geleden bemiddelaar werd tussen bollenkwekers en omwonenden in Drenthe, onderdeel van het project Duurzame Bollenteelt.

Klijnsma adviseerde een bijeenkomst te houden voor belangengroepen, zoals Meten = Weten en vertegenwoordigers van het Ctgb. Ze gaf namelijk aan dat de wetenschappelijke basis voor een risico-beoordeling steeds weer wordt geactualiseerd. ‘Vanuit deze doelstelling is voorgesteld om tot een kennisuitwisseling te komen tussen belangengroepen (bijv. Meten=Weten) en vertegenwoordigers van het CTGB om informatie hierover te delen’, zo stelde ze eerder.

Het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) is die avond ook aanwezig. Die vertelt meer over het gewasbeschermingsbeleid. De KAVB en Meten= Weten, een burgerinitiatief dat onderzoek doet naar de verspreiding van middelen, geven ook acte de présence en geven er beiden een presentatie. Na afloop van de verschillende presentaties is er gelegenheid om vragen te stellen.

Aanmelden moet

De bijeenkomst begint om 19.30 uur in het provinciehuis in Assen (inloop vanaf 19:00 uur). Iedereen is welkom bij de informatiebijeenkomst, maar aanmelden is noodzakelijk en kan tot en met 4 maart.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster