Vorige

Consumptie bloemen en planten blijvend positiever na corona

Beeld
Bloemenbureau Holland

Consumenten verwachten dat ze vaker bloemen en planten blijven kopen. Ook met de huidige onzekere financiële situatie, blijkt uit onderzoek van Bloemenbureau Holland (BBH). Februari 2022 peilde BBH voor de vijfde en laatste keer de effecten van Covid-19 op de verkoop van planten en bloemen.

Consumenten uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk vulden een online enquête in via marktonderzoeksbureau Motivaction. Ze willen nog steeds hun huis en thuiswerkplek aangenamer maken met planten en bloemen. De helft van de respondenten, 50%, vond dit toen de coronacrisis begon. Nu is dat percentage opgelopen naar bijna 70% voor zowel planten als bloemen.

Nederland scoort het laagst

Daarnaast kochten meer mensen planten voor hun tuin of balkon. Aan het begin van de pandemie vond 40% van de consumenten dit leuk. Inmiddels ligt dat percentage in het buitenland rond de 50%. Het Verenigd Koninkrijk scoort het hoogst met 55%. In Nederland is 32% van de mensen hier enthousiast over en scoort daarmee dus het laagst.

Dit was de vijfde en laatste keer dat BBH dit onderzoek uitvoerde. De volgende studie gaat over de effecten van de hoge inflatie en het afnemende consumentenvertrouwen op het kopen van bloemen en planten.

Het volledige onderzoeksrapport over de effecten van de coronapandemie op besteding van bloemen en planten kan worden opgevraagd bij campagne manager Monique Kemperman via mkemperman@bloemenbureauholland.nl.

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster