Vorige

Coalitie bij hoogheemraadschap Rijnland

Beeld
Rijnland

Het hoogheemraadschap van Rijnland heeft sinds woensdag 31 mei 2023 een nieuw bestuur. Zes partijen hebben elkaar gevonden: BBB, VVD, CDA, Agrarisch, Natuur en JA21.

De coalitiepartijen willen werken vanuit de basis: droge voeten, schoon en voldoende zoet water. Dat staat in het coalitieakkoord ‘Rijnland op peil’. Die basis staat volgens het bestuur onder druk door onder meer de klimaatverandering, de grote woningbouwopgave en de sterk gestegen kosten. In het akkoord staat dat de partijen verantwoordelijkheid nemen door nu te investeren voor de volgende generatie. De coalitie wil extra geld vrijmaken voor de bouw en renovatie van gemalen, zuiveringen en dijken. Het bestuur wil ook intensiever samenwerken met bijvoorbeeld gemeenten, om de klimaatopgave en gebiedsontwikkeling samen op te pakken.

Verdeling portefeuilles

De portefeuilles zijn verdeeld. Jan de Vries (agrarisch) is de portefeuillehouder voor de thema’s Financiën en Assetmanagement. Namens de BBB wordt Aad Straathof deze bestuursperiode verantwoordelijk voor de portefeuille Voldoende Water. Bas Knapp (VVD) heeft de portefeuilles Waterketen en Waterveiligheid, daarnaast is het thema circulaire economie toegevoegd. Hans Schouffoer (natuurterreinen) gaat aan de slag met de portefeuille Schoon en Gezond water en energie. Het CDA wordt vertegenwoordigd door Marjon Verkleij, zij is verantwoordelijk voor de portefeuille Water en bodem sturend en voor Organisatie en Dienstverlening. JA21 levert als coalitie geen dagelijks bestuurder. Dijkgraaf Rogier van der Sande is verantwoordelijk voor bestuur, communicatie, erfgoed en calamiteitenbeheersing.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster