Vorige

Chrysal komt met duurzame innovaties naar IPM Essen

Beeld
Shutterstock

Specialist in bloemenvoeding Chrysal zal tijdens IPM Essen (23 tot 26 januari 2024) haar nieuwste, duurzame innovaties presenteren. Het gaat om het nieuwe FSC-gecertificeerde papieren sachet dat 100 % recyclebaar is. En om de zogeheten Chrysal Blue Box, een nieuw real-time dataplatform dat kwekers, importeurs en retailers inzicht geeft in de kwaliteit van bloemen tijdens het zeetransportproces.

Duurzame verpakkingen

Vanaf 2024 gebruikt het bedrijf alleen nog maar 100% recyclebare (consumenten)verpakkingen. Door het gebruik van de Chrysal producten zou bloemenverspilling verminderd worden, minder water worden gebruikt en verpakkingsmaterialen worden verminderd. Uit onafhankelijk onderzoek van de ABN AMRO blijkt dat 70% van de consumenten in Duitsland en veel belangrijke afzetlanden belang hecht aan duurzaamheid bij aankoop van bloemen (Q&A onderzoek in opdracht van ABN AMRO, Chrysal en DFG (januari 2020).

Blue Box

De Blue Box gaat nog iets verder dan de in 2021 geïntroduceerde Sea Freight Service. „Met dit real-time dataplatform geven we kwekers, importeurs en retailers inzicht in hun activiteiten en resultaten van analyses. Samen streven we ernaar hoogwaardige snijbloemen op een duurzame manier bij klanten te leveren”, aldus een woordvoerder van Chrysal.

Uit studies blijkt dat vervoer van bloemen per zeevracht in plaats van luchtvracht de voetafdruk met zo’n 92% verlaagt. Nadeel van zeevracht is dat het tijd kost en daarmee de kwaliteit van de vervoerde bloemen onder druk zet. „Wij zijn meer dan tien jaar bezig geweest met het ontwikkelen van de Chrysal Sea Freight Service om zeevracht mogelijk te maken. Een combinatie van een naoogst- en serviceconcept dat bloemen vers houdt en de uitbraak van Botrytis tijdens zeevracht aanzienlijk vermindert.”  

Largo in schijnwerpers

Tijdens IPM geeft het bedrijf de Chrysal Largo® een podium. Dit product zou naar eigen zeggen bijdragen aan het vertragen van bladvergeling tijdens transport en het verminderen van uitval in de winkels. Volgens het bedrijf kan Largo ook als voorbehandelingsmiddel gebruikt worden voor snijbloemen als Lilium, Alstroemeria, Euphorbia Fulgens en Eryngium.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster