Vorige

Vuurwerk op Vaktentoonstelling

’China heeft potentie voor tulpen’

Beeld
Hans van der Lee

De Chinese landbouwattaché Yan Shupeng zei donderdagochtend bij de opening van de elfde Vaktentoonstelling in Zwaagdijk-Oost dat er nog veel potentie is voor de tulpenhandel met China. Hij greep het Chinees nieuwjaar dat zes dagen terug startte aan voor veel goede wensen. Na een druk op de knop van Yan Shupeng en showvoorzitter Niels Kreuk was er vuurwerk.

„Tulpen hebben het hart van de Chinese consument gewonnen. Er is een groot potentieel voor groei. De samenwerking tussen onze landen wil ik graag met succes voortzetten. Daar wetten we ons voor in en ik kijk uit naar de ontwikkelingen op bloemengebied en agrarische sector.”

Yan Shupeng benadrukte dat het traditie is om in de eerste vijftien dagen van het nieuwe jaar elkaar veel goeds toe te wensen. „Mooi dat het Chinees nieuwjar het thema van deze beurs is. Het onderstreekt onze band. Ik ben onder de indruk en als landbouwattaché werk ik graag mee aan de wederzijdse promotie. Ik wens veredelaars veel mooie, nieuwe soorten toe, handelaren een goed jaar en kwekers goed weer en een goede oogst. Geluk voor ons allen.”

Voorzitter Niels Kreuk van het Vaktentoonstellingsbestuur vertelde hoe medebestuurslid en veredelaar IJsbrand de Jong de landbouwattaché vorige week ontmoette tijdens de viering van het Chinees nieuwjaar. De uitnodiging voor de tentoonstelling was snel geregeld. „Yen Shupeng wil graag de sector zien en mensen ontmoeten dan dat kan hier uiteraard goed.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster