Vorige

Centraal veilen roos vanaf eind november

Beeld
Vakblad voor de Bloemisterij

Royal FloraHolland voegt vanaf half november de rozenklokken van Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg samen tot vier nieuwe centrale klokken voor roos. De veiling verwacht dat de implementatie van het centraal veilen van roos eind novemer een feit is.

Royal FloraHolland breidt eerst klok CO6 uit met Rijnsburg. Op CO6 veilt Royal FloraHolland momenteel de snijanthuriums, snij orchideeën, alstroemeria’s en strelitzia’s, die kwekers op Aalsmeer en Naaldwijk aanbieden, centraal. Het aanbod op Rijnsburg van deze vier snijbloemen komt hier half november bij.

Voor roos past de veiling vervolgens eerst de veilgroepen aan en voegt de rozenklokken van Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg daarna samen tot vier klokken. Eind november verwacht de veiling klaar te zijn met de implementatie van het centraal veilen van roos.

Volgens de veiling leidt centraal veilen (voorheen landelijk veilen) tot een meer optimale prijsvorming doordat er een concentratie is van vraag en aanbod. Bovendien leidt het centraal veilen tot een kostenreductie, aldus RFH. Kopers op de drie exportvestigingen kopen roos uit het volledige aanbod op Naaldwijk, Aalsmeer en Rijnsburg dat de veiling op meerdere rozenklokken samenvoegt. Op de klokfronten kunnen kopers zien op welke locatie de rozen zich bevinden.

Voor aanvoerders betekent het centraal veilen dat ze nog altijd zelf kunnen bepalen op welke locatie ze hun aanbod neerzetten. Ze bepalen ook nog de veilvolgorde van hun eigen partijen. Wat verandert is dat er een dagelijks random locatie loting bijkomt die bepaalt welke locatie per kweker als eerste geveild wordt. RFH wijzigt ook de veilschema’s. Daar maakt RFH binnenkort meer over bekend. Wat wel al bekend is dat er een klok komt specifiek voor kopers die een breed kleurenassortiment in kleine hoeveelheden willen kopen en vroeg uitgeleverd willen krijgen. Daarnaast veilt RFH trosrozen eerder.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster