Vorige

Campagneboodschap detailhandel: Onze winkels kunnen veilig open!

Om heel Nederland te laten zien dat winkels veilig zijn, zijn MKB-Nederland, INretail en brancheverenigingen als VBW een campagneboodschap gestart met de leus: ‘Onze winkels kunnen veilig open. Daar worden we samen blij van!’ Vrijdagavond 14 januari is er weer een persconferentie over de coronomaatregelen.

Deze week is weer een spannende week. Komen er meer mogelijkheden om open te gaan? Blijft het zoals het nu is? VBW is samen met MKB Nederland en INretail in de lobby hard bezig meer mogelijkheden voor elkaar te krijgen. Alle scenario’s liggen op tafel. In de komende dagen wordt gesproken met alle nieuwe bewindspersonen en de boodschap is helder: de winkels zijn veilig en moeten weer open. Diverse gemeenten en burgemeesters onderstrepen dit standpunt en vragen het Kabinet dringend de winkels weer te heropenen.

Gezamenlijke aanpak

De gezamenlijke detailhandel heeft een coronaplan gemaakt, dat inmiddels bij het nieuwe k ligt. Dit heeft als ambitie dat de winkels weer open moeten of zo open mogelijk met waar nodig echte steun. ‘Met daarbij ook een routekaart en plan, zodat we niet meer van crisis naar crisis hoeven te rollen. Samen moeten we dan steeds meer richting ‘normaal’ en kunnen we weer genieten van bruisende steden, winkelgebieden en gezellige kleurrijke dorpen’, aldus de detailhandel.

De brancheorganisaties roepen winkeliers op om de campagneboodschap te delen op hun verschillende socialemediakanalen. Ook posters zijn beschikbaar om in de winkels op te hangen.

De bloemist kleurt je leven!

Eind deze week stelt VBW ook een video beschikbaar, waarmee bloemisten kunnen laten zien dat zij kleur geven aan het leven en daarom essentieel zijn voor ons welzijn en onze (mentale) gezondheid. En begin volgende week organiseert de branchevereniging samen met Plantion ook nog een pr-actie om deze boodschap kracht bij te zetten.

Bron en beeld: VBW/MKB-Nederland/INretail

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster