Vorige

Bouman Anthuriums wint twee prijzen bij productcompetitie Floriade

Beeld
Royal FloraHolland

Bouman Anthuriums, VG Orchids, HouwenPlant en het Japanse Aichi pref. Takashi Fujii wonnen goud tijdens de achtste productcompetitie op de Floriade. Snij- en potanthuriums, potorchideeën en exoten zijn beoordeeld door de vakjury en door consumenten. Bouman Anthuriums ontving daarnaast ook de Excellence Award.

Voor deze editie zijn in totaal 80 producten uit Nederland, België, Zuid-Afrika en Japan ingezonden. De productcompetitie werd georganiseerd door Royal FloraHolland en vond plaats in The Green House op de Floriade. De drie best beoordeelde producten per categorie ontvingen een gouden, zilveren of bronzen award. De meest opvallende verschijning kreeg de Excellence Award. Een vakjury van personen met verschillende achtergronden in de keten beoordeelde de producten. Alle inzendingen zijn de komende dagen nog te zien in The Green House.

Excellence Award voor Bouman Anthuriums

Allereerst de Floriade Excellence Award. Die ging dit keer naar Bouman Anthuriums uit Berkel en Rodenrijs voor de snijanthurium ‘Extase’. Een product dat door zijn prachtig wit-groene kleur een enorme aanvulling op het sortiment is en uitstekend past in de huidige ‘groene’ trend, aldus het juryrapport. Omdat de bloem schuin op de steel staat, krijgt de uitstraling nog meer exposure. Het is een sterke soort, die zichzelf goed zal verkopen en dat is niet alleen om zijn naam.

Productcompetitie Floriade potanthurium
De ‘Extase’ van Bouman Anthuriums won twee keer: de Excellence Award en goud in de categorie snijanthurium. Een andere inzending van deze kwekerij kreeg van consumenten de hoogste beoordeling. Op de foto Jens Kool van Bouman Anthuriums in Berkel en Rodenrijs.

Anthuriums

De ‘Extase’ van Bouman Anthuriums kreeg niet alleen de Excellence Award. Deze bloem sleepte ook de hoofdprijs in de productgroep Snijanthurium in de wacht. Dit product was goed voor 9.40 punten. De eerste prijs in Potanthurium was voor HouwenPlant uit Hoek van Holland. De ‘Micra’ kreeg een score van 8.60.

Productcompetitie Floriade snijanthurium
HouwenPlant uit Hoek van Holland ontving de eerste prijs voor Potanthurium ‘Micra’. De tweede prijs behaalde het bedrijf uit Hoek van Holland met hun eveneens rode cultivar ’Calon’. Jany en Tom van der Houwen showen de prijzen en de betreffende potanthuriums.

Exoten en potorchidee

In de productgroep Exoten was het goud voor een Japanse kweker. De gloriosa superba ‘Zen’ van Aichi pref. Takashi Fujii won met een score van 9.43.

Kwekerij Aichi pref. Takashi Fujii uit Japan won de eerste prijs voor de exoot gloriosa superba ‘Zen’.

Tot slot ging VG Orchids uit De Lier naar huis met de eerste prijs bij de potorchideeën. De Phalaenopsis nr. 366353 ontving een score van 9.48, het hoogste aantal in deze competitie.

VG Orchids uit De Lier won in de keurgroep potorchideeën met de Phalaenopsis nr. 366353. Met een score van 9.48 had de nieuwe cultivar de hoogste beoordeling. Otwin van Geest (links op de foto) en accountmanager Leon Duijvestijn van VG Orchids maakten bekend dat de cultivar de naam ‘Floriade’ krijgt.

Vier winnaars bij consumentenkeuring

Consumenten die The Green House bezochten mochten de 35 inzendingen met de hoogste scores ook beoordelen. Zij kozen er vier, een in elke categorie. De winnaars zijn: potanthurium ‘Summer Love’ van Evanty, de exoot protea cynaroides van FreshCap, de snijanthurium ‘Safari’ van Bouman Anthuriums en de potorchidee ‘Sunny Eyes’ van De Hoog Orchids.

Op woensdag 10 augustus is de volgende productcompetitie. Dan zijn delphinium, anjer en pothortensia aan de beurt. Inschrijven is nog mogelijk.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster