Vorige

Borst wint KAVB-keuring

Beeld
KAVB

Borst Bloembollen kwam bij de broeitulpen met ’Snowwhite’ als winnaar uit de bus van de speciale KAVB-keuring tijdens de Dag van de Tulp bij Vertify in Zwaagdijk-Oost, afgelopen vrijdag 26 januari. Bij de snijtulpen op pot was Van Woesik winnaar met ’Firebolt’.

De jury boog zich over een grote variëteit aan snijtulpen van vele inzenders. De kwaliteit was volgens de juryleden heel goed bij de tulpen op pot en broeibak. Het kostte de leden moeite om tot een eensluidend oordeel te komen.

Broeibakken

De eerste prijs ging naar veredelaar Borst Bloembollen in Obdam met de witte ’Snowwhite’. De jury zag ’een mooi uniforme tulp met opgaand gewas, en heldere witte kleur en een goede bladkleur’. 

De tweede prijs ging naar van Schagen Tulips in Hensbroek voor de tulp ’First Date’, volgens de jury met ’mooi groen blad met een bijpassend formaat bloem met een goede rode kleur en uniform’.

De derde prijs was ook voor Borst Bloembollen. De rood-gele tulp ’Hema’ was ’mooi uniform, met een lange poot en een helder contrast in de bloem’.

Snijtulpen op pot

De eerste prijs ging naar ’Firebolt’ van Van Woesik Veredeling in Breezand. Een pot ’met echt grote bloemen, uniform en sterke rode kleur en met goede verhoudingen’. 

De tweede prijs was eveneens voor Van Woesik Veredeling met de zaailing 04-8-1. ’Een goed dubbele tulp met een mooie roze kleur een een goede lengte.’

Maveridge International in Sint-Maarten verdiende de derde prijs voor de rood-wit gevlamde pot-tulp ’Spryng Break’. Dat is volgens de jury ’een goede Amerikaanse pot-tulp met een grote bloem met een heel mooi contrast’.

Behalve de potten stond er een groot sortiment marktbroei, met zowel waterbroei als broei op grond. Ook waren er veel vazen met tulpen, maar die zijn niet gekeurd. ’Omdat zij allen in papier waren verpakt, kwamen deze vazen niet voor een keuring in aanmerking’, laat de jury weten. 

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster