Vorige

Bolsius en Intratuin zetten in op kaarsen zonder verspilling

Beeld
BLYDE Benelux

In Nederland worden er ieder jaar zo’n 3,5 miljoen geurkaarsen verkocht, waarvan veel in glaswerk voor eenmalig gebruik. Vaak eindigt dit glas na gebruik, samen met de resten wax, in de glas- en prullenbak. Om dit proces duurzamer te maken hebben Bolsius en Intratuin de handen ineengeslagen.

Tijdens de Nationale Klimaatweek, die plaatsvindt van 30 oktober tot en met 5 november, starten ze in 55 filialen van de Intratuin met de zogenoemde ‘Candle Swap Stations’. Hier kunnen consumenten oude kaarsresten en glazen houders inleveren in ruil voor korting op de Bolsius CleanLight starterkit. Dit is een navulbare kaarsenhouder met een ontwerp waardoor zowel glas- als waxverspilling wordt geminimaliseerd. De ingeleverde glazen houders verwerkt afvalbedrijf Van Kaathoven tot grondstoffen en The Upcycle zet de wax om in nieuwe producten.

Bij de Bolsius CleanLight brandt elke navulling volledig op. Hierdoor kan de houder meerdere keren gebruikt worden, zonder wax of glas te verspillen. Na ongeveer acht keer navullen wordt al één kilogram glas bespaard.

Duurzaam alternatief

Bolsius en Intratuin voelen beiden de verantwoordelijkheid om de consument een duurzamer alternatief te bieden binnen het assortiment. ‘Bij Bolsius omarmen we innovatie en samenwerking om positieve verandering teweeg te brengen. Deze krachtenbundeling met Intratuin past goed in onze ambitieuze duurzaamheidsstrategie, waarin we onder meer streven naar het verminderen van afval in de levenscyclus van onze producten, zoals kaarsresten en verpakkingen. In onze ketens werken we voortdurend aan impactvolle innovaties, we zijn vastberaden om onze klanten verantwoorde en innovatieve oplossingen te bieden,’ aldus Marco-Paul Meinen, CEO van Bolsius.

Peter Paul Kleinbussink, directeur van Intratuin vult aan: ‘Bij Intratuin is het van groot belang om ons assortiment voortdurend te verduurzamen en consumenten te helpen bij het maken van toekomstbestendige keuzes. Met dit initiatief kunnen we een directe positieve impact maken bij mensen in huis’.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster