Vorige

Bloemportretten van Dennis A-Tjak in Muiderslot

In het Muiderslot zijn van 2 april tot en met 12 juni foto’s van bloemen te zien. In de expositie Flower Power: bloemportretten van Dennis A-Tjak toont de fotograaf zijn fascinatie voor historische bloemensoorten in Nederland.

De werken van A-Tjak vertellen verhalen van schoonheid, kwetsbaarheid en vergankelijkheid: ‘Bloemen zijn voor mij een metafoor voor mijn emoties. Gevoelens van blijdschap en ontroering, maar ook van overpeinzing en somberheid. Elke bloem die voor mijn camera verschijnt, bewerk ik zo totdat het beeld samenvalt met mijn gemoedstoestand. Elke bloem vertelt een deel van mijn verhaal. Het stoere kasteel van het Muiderslot met zijn prachtige tuinen vormt een geweldig decor voor mijn werk.’

Orange Princess, Tulipa.

Bloemist

Dennis A-Tjak werd in 1961 in Paramaribo geboren waar zijn grootvader vermoedelijk directeur was van de stadstuin. Als kind wilde de kleine Dennis schilder of bloemist worden. Hij werd uiteindelijk fotograaf met bloemen als specialiteit. Hij maakte naam met een indringende serie portretten van oude tulpenrassen die te zien was in Paleis Het Loo. Ook exposeerde hij in het West-Fries Museum met een fotoserie over de Indonesische flora die in de 17e en 18e eeuw door de VOC in Nederland werd geïmporteerd.

Queensday Tulipa uit 2002.

Audiotour

Bloemen en het Muiderslot zijn al eeuwen onlosmakelijk met elkaar verbonden, zowel binnen als buiten. In een speciale audiotour horen bezoekers hier meer over. Ook licht Dennis A-Tjak zelf zijn werk toe in deze tour. Tevens verzorgt hij een workshop bloemfotografie. Tijdens Flower Power zijn er regelmatig extra activiteiten in het kasteel en de tuinen, zoals tuin- en bloementours, workshops tekenen en schilderen of workshops koken met (eetbare) bloemen.

Bron: Muiderslot | Foto’s: Dennis A-Tjak

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster