Vorige

‘Bloemen met Valentijnsdag nog altijd populair’

Beeld
Shutterstock

Februari staat alweer bijna voor de deur en daarmee ook Valentijnsdag. Online bloemist bloomon liet een onderzoek uitvoeren over wat Nederlanders vinden van deze dag. Hieruit blijkt onder andere dat er mensen zijn die gaan voor dure cadeaus, maar dat de helft van de Nederlanders daar niet op zit te wachten. Met name bloemen blijken nog altijd een schot in de roos.

Uit het onderzoek, dat is uitgevoerd door DirectResearch, blijkt dat ruim een kwart van de Nederlanders (29%) weleens Valentijnsdag vergeet. 36% viert wel Valentijnsdag omdat we het leuk vinden om verrassingen te geven, extra aandacht te besteden aan een relatie en om de liefde aan iemand uit te spreken.

Geen supermarkt of benzinepomp

Met name bloemen blijken onder vrouwen (55%) nog altijd een schot in de roos. Al wordt een roos als erg standaard beschouwd. Daarnaast ziet een vijfde van de vrouwen het als een afknapper als iemand komt aanzetten met een boeket van de supermarkt of benzinepomp. Dure cadeaus vallen ook niet bij iedereen in de smaak. De helft van de vrouwen vindt het ongemakkelijk om een duur valentijnscadeau te krijgen.

Verder lijkt uit het onderzoek dat slechts een op de tien mensen stress ervaart voor Valentijnsdag. Een derde is een tot vier weken al bezig met een cadeau. Hieraan besteedt twee derde van de Nederlanders gemiddeld €15. Een vijfde trekt er tussen de €30 en €50 voor uit.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster