Vorige

Bloemen in de hoofdrol

Beeld
Holland Dahlia Event en Orchid Inspiration Days

Tijdens en rond de Flower Trials (14 tot en met 17 juni) vindt een aantal evenementen plaats voor handelaren en bloemisten, waarin bloemen de hoofdrol spelen. Dit jaar kunnen deze events weer fysiek plaatsvinden na twee jaar corona. 

Dutch Lily Days

De Dutch Lily Days vinden plaats van 7 tot en met 10 juni bij dertien verschillende leliekwekers en -veredelaars. Tijdens het event staan stuifmeelloze lelies centraal naast nieuwe soorten in hardere kleuren en meer resistente lelies. Daarnaast laten veredelaars zien wat hun zoektocht naar een betere houdbaarheid en een betere knopbezetting heeft opgeleverd. 

Orchid Inspiration Days

Twaalf deelnemers aan de Orchid Inspiration Days openen van 8 tot en met 17 juni de deuren van hun kwekerij. Dit event werkt met tijdsloten, zodat bezoekers hun afspraken kunnen inplannen. De kwekers tonen in tijdvakken van twee uur hun nieuwe variëteiten, concepten en inspiratie.

Hydrangea Night

Veredelaar HBA organiseert op donderdagavond 16 juni de Hydrangea Night. Het veredelingsteam van HBA heeft de afgelopen twee jaar niet stilgezeten en zal een aantal noviteiten tonen in zowel het pothortensia- als het snijhortensia-assortiment. Nieuwe pothortensia’s zijn onder meer Florencia (witte bolvorm), Floria (randbloeier in blauw of roze) en Flurry (witte randbloeier). Bij de snijbloemen toont het bedrijf nieuwe enkel- en dubbelbloemige witte variëteiten.

Holland Dahlia Event 

Later in het seizoen is het ook weer de beurt aan het Holland Dahlia Event, dat plaatsvindt van 7 tot en met 9 juni bij Kasteel Keukenhof. Ook hier zijn nieuwe soorten te bewonderen, evenals Dahliabloemwerk van Bloem&Design-studenten van het Clusius College Alkmaar. Dit jaar is het thema van deze objecten The Art of Dahlia. Ook wordt dit jaar een aantal grote Dahliamozaïeken in de kasteeltuin gepresenteerd en op 10 en 11 september ook op diverse locaties in de Bollenstreek.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster