Vorige

‘Bloemen en brons: ik hou van allebei’

Beeld
Fotostudio GJ Vlekke

Al tijdens zijn Proeve van Meesterschap had Mark van Kuppevelt grote interesse voor kunst. Dat leidde uiteindelijk tot een carrièreswitch, van bloemist naar bronsgieter: ‘De soms jachtige bloemstyling-wereld brak me op. In mijn atelier kan ik midden in de natuur mooie dingen creëren.’

Met een hamer slaat Mark van Kuppevelt (62) de mal kapot. Tussen de brokstukken van gips en gravel komt een bronzen beeld van een zittende vrouw tevoorschijn, zo licht van kleur dat het wel goud lijkt. ‘Brons heeft verschillende legeringen, af­hankelijk van de hoeveelheid tin dat het ­bevat’, legt Mark uit. Aan het beeld zitten ook de giet- en ontluchtingskanalen, die er afgezaagd zullen worden.

Het atelier van Mark bevindt zich in het buitengebied van De Kwakel aan het water, midden in de natuur. De openslaande deuren van de schuur, die zeven jaar geleden nieuw werd gebouwd op de plek van een oude schapenstal, geven zicht op grazende Schotse hooglanders, overvliegende ganzen, zwanen en weiland zover de horizon strekt. Alleen het geluid van de vliegtuigen verraadt dat je je onder de rook van Schiphol bevindt. In en om het atelier is een grote tuin vol bloemen en planten, die net als de dieren voor Mark een inspiratiebron zijn voor zijn werk.

Het volledige interview met Mark van Kuppevelt staat in Bloem & Blad editie 8, 2022, die het thema Grenzeloos heeft. Heeft u een abonnement? Dan kunt u het artikel ook online lezen via mijnbloemenblad.nl.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-565 96 44.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster