Vorige

Biobest onthult nieuw lab en nieuwe naam

Beeld
BioFirst Group

Biobest bouwde een hypermoderne kweekfaciliteit voor mijten in Westerlo omdat het voorop wil blijven lopen in de wereldwijde duurzame gewasproductie. De opening van dat lab vormde meteen de gelegenheid om de nieuwe naam, BioFirst Group, bedrijfsstructuur en het nieuwe logo van de groep te onthullen.

Biobest investeerde in Westerlo 12 miljoen euro in een nieuwe, hypermoderne kweekfaciliteit van 4000 m² voor mijten. „Daarmee vergroten we de productiemogelijkheden enorm” aldus Jean-Marc Vandoorne, CEO van de Biobest Group. Roofmijten vormen een cruciaal onderdeel van haar groeiende assortiment biologische gewasbeschermings- en gewasgezondheidsproducten. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën en innovaties draait de nieuwe productiefaciliteit volledig op groene energie. De faciliteit beschikt over een warmtepompsysteem, luchtbehandelingskasten, een hoogwaardige warmtewisselaar en een PV-installatie die 416.000 kWh per jaar genereert. Per jaar kan het bedrijf daardoor de CO²-uitstoot op de hele vestiging in Westerlo met 15%, oftewel 44 ton, terugdringen.

CEO Vandoorne vertelde bij de opening dat Biobest er bij de EU-beleidsmakers op blijft aandringen om de langdurige registratieprocessen voor biopesticiden te verkorten. Europese telers en landbouwers worden volgens hem namelijk ernstig benadeeld bij het vinden van oplossingen voor de toenemende resistentie van plagen tegen conventionele pesticiden. „De registratie van biopesticiden duurt momenteel in Europa 6 tot 10 jaar, terwijl dit proces in de rest van de wereld slechts 1 tot 3 jaar in beslag neemt.”

Nieuwe naam en logo BioFirst Group onthuld

Tijdens de officiële opening maakte de Biobest Group van de gelegenheid gebruik om haar nieuwe bedrijfsstructuur, groepsnaam en logo te onthullen. Een aanleiding daarvoor was ook de recente overname van Biotrop – de Braziliaanse marktleider in biopesticiden, biostimulanten en inoculanten voor vollegrondsgroentegewassen. De bedrijfsstructuur is gereorganiseerd om de operationele efficiëntie en flexibiliteit te verbeteren. Een jaar geleden werd de groep Biobest gewaardeerd op € 1 miljard euro.

De nieuwe naam is BioFirst Group. Daaronder vallen:

  • Biobest voor de tuinbouwmarkt , gericht op de ontwikkeling, productie en verkoop van nuttige insecten, mijten en nematoden voor de bestrijding van plantenplagen in kasgewassen.
  • BioWorks zal zich richten op de ontwikkeling, productie en verkoop van biopesticiden in glastuinbouwgewassen.
  • Plant Products omvat een aantal one-stop-shop distributeurs in de tuinbouwmarkt.
  • Biotrop zich richten voor de vollegrondsmarkt op de ontwikkeling, productie en verkoop van biopesticiden, biostimulanten en inoculanten voor vollegrondsgewassen over de hele wereld.

De Biobest Group werd meer dan 37 jaar geleden in België opgericht en heeft vandaag de dag wereldwijd meer dan 2.800 mensen in dienst, die samenwerken met telers en landbouwers in meer dan 70 landen. 

David Clarinval, vice-eersteminister en minister van Zelfstandigen, KMO’s en Landbouw, Institutionele Hervormingen en Democratische Vernieuwing, en Jo Brouns (derde van links), Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw, knipten het lint door bij de officiële opening van het nieuwe hypermoderne productiefaciliteit voor roofmijten van de BioFirst Group in Westerlo. Op de achtergrond het nieuwe bedrijfslogo (foto: BioFirst Group)

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster