Vorige

Beurzen Plantarium en Groen-Direkt gaan samen

Vakbeurs Plantarium en afzetorganisatie Groen-Direkt organiseren op 24 en 25 augustuséén evenement onder de naam Plantarium|Groen-Direkt. Daarmee is sprake van een hernieuwde samenwerking tussen de partijen. Er komt een nieuwe organisatie die de ambitie heeft om meerdere keren per jaar een evenement te organiseren.

Plantarium|Groen-Direkt wordt op 24 en 25 augustus een evenement voor de Europese tuinplantenretail. De beursorganisatie zet in op een compleet aanbod, nieuwigheden en inspiratie. Op 23 augustus vindt ’s avonds de officiële opening plaats en is de beurs ook in de avond geopend.

Samenwerking losgelaten

In 2018 en 2019 werden Plantarium en Groen-Direkt ook al onder een dak gehouden, maar in aanloop naar de editie van 2020 werd de samenwerking losgelaten. Als gevolg van corona ging Plantarium vervolgens in 2020 en 2021 fysiek niet door. De beurzen van Groen-Direkt gingen in aangepaste vorm wel door, maar onder andere het ProductPromotiePlein werd in 2020 geschrapt.

Na consultatie van diverse stakeholders zijn de beide beursorganisaties tot de conclusie gekomen dat de enige logische weg naar de toekomst een gezamenlijke weg is.

Groen-Direkt blijft haar lagenbeurs onder haar eigen vlag organiseren. Verder komt er standruimte voor kwekers, toeleveranciers, aanbieders van uitgangsmateriaal en leveranciers van hardware voor de tuinbranche. Locatie van de beurs wordt de huidige ruimte van Groen-Direkt in Hazerswoude-Dorp.

Taaf Rosbergen directeur van Groen-Direkt (links) en Jan de Vries,voorzitter Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij heffen het glas op de samenwerking. (Foto: Plantarium|Groen-Direkt)

Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij, eigenaar van Plantarium, en Groen-Direkt BV richten een nieuwe organisatie op om de nieuwe beurs mogelijk te maken. Deze heeft de ambitie om Plantarium|Groen-Direkt de komende jaren uit te bouwen tot een evenement dat meermalen per jaar georganiseerd wordt.

’Toch gelukt’

Jan de Vries, voorzitter Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij: „In het begin zijn dit soort gesprekken wat onwennig, maar gaandeweg groeide het vertrouwen en het besef dat we samen zoveel meer kunnen betekenen voor de sector. Natuurlijk verandert de wereld snel en worden we in rap tempo digitaler, maar als we één ding leren van de huidige tijd is dat er nog steeds, en misschien wel meer dan ooit, behoefte is aan fysiek contact. Met alle plannen die we hebben en de organisatie die we gaan bouwen hebben we er alle vertrouwen in dat we de komende jaren een serie hoogwaardige evenementen kunnen neerzetten.”

Taaf Rosbergen, directeur van Groen-Direkt BV: „Wat weinigen voor mogelijk hadden gehouden is dan toch gelukt, Plantarium en Groen-Direkt worden één beurs. Ik denk dat we voor dit evenement een goede mix hebben gevonden tussen handel, inspiratie en kennisoverdracht. De gesprekken met de Stichting Vakbeurs zijn in een prima sfeer verlopen en ik kijk enorm uit naar de verdere samenwerking.”

Net als in 2018 en 2019 vinden de beurzen Plantarium en Groen-Direkt in 2022 weer onder één dak plaats. Maar dit keer als één organisatie. (Foto’s: Ron Barendse)

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster