Vorige

Beurs Vijfhuizen minder druk

Tekst
Beeld
Ellis Langen

De mechanisatietentoonstelling Bollenstreek in Vijfhuizen trok dit jaar 5351 bezoekers naar zo’n tachtig standhouders. In 2023 liepen er bij bijna 700 meer bezoekers en ook in 2020 waren er 300 bezoekers meer dan dit jaar.

Hans Guldemond van de Mechanisatiebeurs ziet helaas het aantal bezoekers aan de beurs dus teruglopen. „De dalende trend moet niet doorzetten”, zegt hij. Hij hoopt dat volgend jaar bij het 75-jarig jubileum het bezoekersaantal weer wat opveert. Dat kan door meer aandacht voorafgaand aan de beurs, maar ook standhouders zelf kunnen er volgens hem meer aan doen, bijvoorbeeld door vrijkaarten te geven aan potentiële bezoekers.

Stemming toch prima

Guldemond hoorde van de deelnemers dat de bezoeker minder gretig was dan in 2023, maar de interesse in met name nieuwigheden was er zeker. Volgens Hennie Groothedde die ook voorzitter is van de beurs had de wat afwachtende stemming alles te maken met de onzekerheden rond het komende seizoen. „Mensen zijn wat voorzichtig.” Echter, de stemming op de beurs leek er verder niet onder te lijden.

Het valt Guldemond op dat de standhouders steeds mooier ’uitpakken’. „Het is niet alleen metaal meer wat er staat. We zien steeds meer aankleding in de vorm van bloemen of bloemwerk.” 

Minder mensen in de stand

Een aantal standhouders merkte inderdaad op dat het iets minder druk was dan andere jaren, maar velen vonden de beurs wel genoeg voor hen opleveren. Wind Energy Solutions, bijvoorbeeld kreeg een stuk minder mensen in de stand en dat leverde minder leads op. Verkoper Patrick Doodeman bij Akerboom gaf aan dat hij de bredere gangpaden  – wat helaas wel komt door minder standhouders – , wel als prettig ervaart; het gaf meer privacy in hun stand. Hij was blij met deze ‘mooie beurs’. Ook nieuwkomer Presscon was tevreden over haar eerste editie. Robert Vink gaf aan er volgend jaar weer bij te zijn. De catering en service kan volgens hem nog wel wat beter.

De beurs vindt in 2025 plaats van 14 tot en met 16 januari.

Lees in Greenity nr 163, die vrijdag uitkomt, meer over de beurs.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster