Vorige

Best Bromelia onder de genomineerden Stigas Gezond & Vitaal Werken Prijs 

Beeld
Best Bromelia | Shutterstock

Best Bromelia is één van de vijf genomineerde bedrijven voor de Stigas Gezond & Vitaal Werken Prijs 2024. De prijswinnaar wordt 14 maart bekend gemaakt als Stigas het 10-jarig jubileum viert van deze arboprijs.


Stigas reikt de Gezond en Vitaal Werken Prijs uit aan bedrijven die serieus werk maken van gezond, veilig en vitaal werken. Dit jaar voor de tiende keer. Met de jaren is deze prijs een begrip geworden in agrarisch en groen Nederland en bedrijven ervaren het als een eer om genomineerd te worden. Erkenning, inspiratie en de winst van werken aan duurzame inzetbaarheid zichtbaar maken, daar gaat het Stigas om.

Uitzondering voor Stigas Gezond & Vitaal Werken Prijs

Voor de eigenaren van Best Bromelia hoeft op de voorgrond treden niet zo nodig. Voor de Stigas Gezond & Vitaal Werken Prijs maakt Sandy van der Lans een uitzondering. „Het is een prijs die ons wel aanspreekt en waar we trots en verrast zijn op de nominatie.” Man Edwin en zoon Mick laten het woord graag aan haar over. 

De nominatie heeft bedrijf te danken aan een Stigasmedewerker die een risico-inventarisatie en -evaluatie kwam uitvoeren. Hij was onder meer onder de indruk van de verlichting van zwaar werk dat in samenspraak met medewerkers wordt doorgevoerd. Met als meest recente voorbeeld op één van de locaties de bevestiging van rolcontainers aan een mobiele lier zodat het transport vanuit de kappen naar de verwerkingsruimte veel soepeler en lichter en daardoor arbeidsvriendelijker verloopt. Nadat de lier was gefinetuned en werkte naar verwachting is in korte tijd een tweede aangeschaft. Op de andere locatie zijn de rolcontainers kleiner, zodat het interne transport minder zwaar is. Maar ook voor deze locatie is een lier aangeschaft.

Edwin, Sandy en Mick van der Lans


Laagdrempelig contact

Doordat Edwin en Mick ook gewoon op de werkvloer aanwezig zijn en dezelfde handelingen uitvoeren als medewerkers zijn medewerkers snel bereid zwaarder werk kenbaar te maken of andere onderwerpen aan te kaarten die ze dwars zitten, leert de ervaring.  

Het bedrijf werkt met vijftien man vast personeel en twee scholieren en gedurende het jaar tot maximaal acht uitzendkrachten. „Veel van onze vaste werknemers werken al meer dan twintig jaar bij ons. Natuurlijk is er bij ons ook verloop, maar we hebben nooit moeite vacatures op te vullen. Vaak omdat door automatisering bij vertrek van een medewerker ook geen nieuwe vacature ontstaat.” 

Als ze de prijs mochten winnen dan gaat het bedrijf er niet groots mee uitpakken. „Aandacht zullen we er zeker aan besteden vooral met het personeel, maar niet uitvoerig aan de grote klok hangen. Wij vieren het graag met het personeel door het bedrag bij te laten dragen aan een gezellig bedrijfsuitje.” 

Overige genomineerden

De overige vier genomineerden zijn Kwekerij Roobeek, Loon- en Grondverzetbedrijf Dekkers, Timmermans Hoveniers en Verhey Integrale Groenzorg.

Een deskundige en onafhankelijke jury bepaalt welk bedrijf de Stigas Gezond en Vitaal Werken Prijs verdient. Vanaf 1 maart kan het publiek ook stemmen op het bedrijf dat volgens hun de Stigas Gezond & Vitaal Werken Prijs het meest verdient. Bekijk alle genomineerde bedrijven op de website van Stigas.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster