Vorige

Banen Westlandse medewerkers OZ-Hami op de tocht

Beeld
Shutterstock

OZ-Hami centraliseert haar logistieke activiteiten en voorraadpositie in Aalsmeer. Medewerkers van het bedrijf van Dutch Flower Group hebben dit vanmorgen (donderdag 3 november) te horen gekregen. 133 medewerkers in Westland moeten mogelijk vrezen voor hun baan.

OZ-Hami richt zich op de importerende groothandel. Tijdens covid liepen de inkomsten van het bedrijf terug doordat er weinig events plaatsvonden in de wereld. Ook verloor het bedrijf een deel van de omzet in Oost-Europa door de oorlog in Oekraïne.  Volgens Dutch Flower Group (DFG) is het daarom niet langer effectief om de activiteiten van OZ-Hami los van elkaar op twee verschillende locaties in Westland en Aalsmeer te verrichten.

Het handelsbedrijf gaat haar activiteiten centraliseren in Aalsmeer. OZ-Hami is ervan overtuigd dat centralisatie van de logistieke activiteiten en de voorraadpositie voordelen voor haar klanten en kwekers biedt door onder meer een groter beschikbaar assortiment, een hogere servicegraad en minder logistieke bewegingen.

Advies OR

OZ-Hami heeft de reorganisatieplannen voor een advies aan de ondernemingsraad (OR) van DFG voorgelegd. Binnen zes tot acht weken verwacht ze het advies van de OR. Voor de medewerkers van OZ-Hami in Westland betekent het mogelijk dat ze hun baan verliezen. In principe kunnen de medewerkers mee naar Aalsmeer, of mogelijk bij een van de andere Westlandse bedrijven van DFG terecht. Voor medewerkers voor wie geen alternatief is of niet mee kunnen naar Aalsmeer, geldt een sociaal plan.

OZ-Hami bestaat uit de bloemenbedrijven OZ Export en Hamifleurs. Van Dam Bloemen werd begin 2020 opgenomen in Hamifleurs. Aablo Export, dat in januari 2022 werd overgenomen, is geïntegreerd in OZ Export. Barendsen dat eind vorig jaar aansloot bij OZ-Hami is niet geïntegreerd in OZ-Hami. Het heeft de eigen merknaam en organisatie behouden.

Met 5.000 medewerkers realiseerde Dutch Flower Group in 2021 een omzet van ruim € 2,0 miljard naar 100 landen wereldwijd. Bij OZ-Hami werken 500 mensen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster