Vorige

Bakker wint in Wervershoof

Beeld
Tulpenkeuring Wervershoof

Paul Bakker bleek afgelopen weekeinde met 12 strafpunten de grote winnaar tijdens tweede tulpenkeuring in Wervershoof. Hij zat het dichtst bij het oordeel van de jury.

Ruim 80 deelnemers bogen zich over tien potten tulpen, met onder meer bij Vertify geprepareerde Andre Citroen, Largo en Novi Sun. Poot, blad, bloem en de stand van het geheel werden beoordeeld door zowel de jury als de deelnemers. In de A-groep won Bakker, Marco Haakman werd tweede met 13 strafpunten en Menno Kuin derde met 14 strafpunten.

In de B-groep was Roel Kaagman met 17 strafpunten weer de winnaar. Dirk-Jan Haakman en John Broersen liepen 19 strafpunten op en kwamen op de tweede plaats. Bij de junioren eindigden maar liefst drie keurders op de eerste plek: Jonas Haakman, Lars Mes en Fleur Mes met 17,5 strafpunten. Anna Kreuk werd vierde met Sjors Mes en Judit Bakker (18,5 strafpunten). Het doel van de keurders is behalve winnen in Wervershoof ook een plek op het Nederlands Kampioenschap op 31 maart in de Keukenhof.

De deelnemers deden ook mee aan de soortenkennisquiz, waarbij veertig verschillende moesten worden benoemd. De uitslag van deze quiz wordt pas tijdens de laatste keuring bekend gemaakt. Op vrijdag 10 februari om 19.00 uur is de volgende keuring in De Schoof in Wervershoof met kans op de eindoverwinning, ook als de vorige twee keuringen zijn gemist. Er zijn namelijk 3 keuringen nodig om mee te kunnen doen voor het eindklassement. De beste drie keuringen tellen mee voor het eindklassement.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster