Vorige

‘Augmex is een van de 25 partners van Google wereldwijd’

Beeld
Nina Koelewijn

Zonder productkennis weten welke plant je moet pakken. Met de Pick-by-Vision smartglasses van Augmex, het bedrijf van Lars Heemskerk, is het mogelijk. ‘Waar het foutpercentage bij Heemskerk Flowers eerder rond de 3,5% was, is dit nu met de bril gemiddeld 1%.’

Lars Heemskerk haalt een bril uit een kluis, die ik vervolgens op mag zetten. Daarnaast krijg ik een ring met een scanner om mijn wijsvinger en we nemen een stickerprinter mee, die ik om mijn heup draag. Rechtsboven in mijn gezichtsveld zie ik staan dat ik bij rij 83, op kar 17 een tray met Phalaenopsisplanten moet pakken. Op de kar staan verschillende plantensoorten, maar door de afbeelding op mijn scherm heb ik geen productkennis nodig om te weten welke plant ik moet pakken. Vervolgens scan ik met de ring de sticker op de plant. Uit mijn stickerprinter komt een nieuwe sticker. Deze plak ik op het product dat ik zojuist heb gepakt en zet die op een andere, nieuwe kar. We brengen deze nieuwe kar naar het einde van de hal en in mijn gezichtsveld zie ik alweer een nieuwe order verschijnen waarmee ik aan de slag kan. Teruglopen naar een computerscherm aan het begin van de hal is niet meer nodig.

Het volledige interview met Lars Heemskerk over de smartglass van Augmex staat in Bloem&Blad 7, een trendspecial met als thema Hightech. Heeft u een abonnement, dan kunt het artikel en meer ook online lezen via mijnbloemenblad.nl.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-565 96 44.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster