Vorige

#Ashtag Flowers: nieuwe rozensoorten met ingesneden bloemblaadjes

Interplant Roses brengt een compleet nieuwe productlijn op de markt: #Ashtag Flowers, een nieuwe groep rozenvariëteiten met een zeer opvallende, elegante en moderne verschijning volgens de rozenveredelaar. ‘Hun unieke vorm zit met name in de symmetrisch ingesneden bloemblaadjes.’

In 1990 treft Interplant in haar testlocatie een zaailing aan met een opmerkelijke bloemvorm. Deze rozensoort had geen gladde bloemblaadjes, maar ingesneden randen. In eerste instantie zette het gerafelde patroon niet door in de volgende bloeiperiodes. Toch had de opmerkelijke bloem de aandacht getrokken en ging het bedrijf verder met de ontwikkeling van dit product, onder meer door het uitproberen van verschillende kruisingsouders. Tenslotte verschenen in de zaailingen van 1995 enkele exemplaren met de zo typerende ingesneden, gerafelde bloemen. Langzaam maar zeker werd de ontwikkeling van gerafelde rozensoorten een belangrijk onderdeel van het veredelingsprogramma van Interplant.

In 2006 introduceerde de veredelaar de karakteristieke bloemvorm in haar snijrozen-veredelingsprogramma, te beginnen met de trosrozen. En in 2015 werd een veelbelovende zaailing met de code T1090-15 geselecteerd, die in 2018 de naam ‘Sea Anemone’ kreeg.

Japan

In 2018 introduceerde Interplant’s agent Keisei Rose Nurseries met succes ‘Sea Anemone’ in Japan. Uiteindelijk wordt in 2019 besloten om deze rozengroep te voorzien van de eigentijdse naam #Ashtag Flowers. En nu, in 2022, is interplant klaar om de wereld dit product te laten zien, waaronder de soorten #Wish en #Sofine. 

Bron en foto: Interplant

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster